avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita bun comun?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita bun comun?

buna ziua . se poate executa un bun comun ,daca acea datorie apartine numai unuia dintre soti?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:23, 21 Februarie 2011
Da creditorii unuia ditre soti in cazul in care nu s-au indestulat din bunurile proprii ale acestuia , pot executa bunul comun al sotilor pentru diferenta de datorie ramasa neacoperita.
In imobilul proprietate comuna fiecare sot detine o cota ideala de 50%, deci creditorii in principiu pot valorifica 1/2 din valoarea acestui bun.
Pentru a putea executa un bun comun, se facemai intai o cerere de partaj la solicitarea creditorului si numai dupa ce instanta se va peronunta pe aceasta cerere se poate trece la executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament dobandit in prima casatorie al3xn01 al3xn01 Buna ziua tatal meu inainte de casatoria mamei mele a mai fost casatorit , in timpul casatoriei are un baiat, a luat un apartament stil rate sau cum era pe ... (vezi toată discuția)
B.o avalizate relunelu relunelu Societatea are un credit la o banca garantat cu 50% depozit cash colateral ,diferenta fond FNGCM , si BO avalizate in nume personal de adm. si sotii. ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri comune sotilor ramolex ramolex as vrea sa va supun atentiei urmatoarea speta. sotul meu a fost administratorul unei societati, iar in urma intrarii in faliment, i s-a atras raspunderea ... (vezi toată discuția)