avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita bunuri comune sotilor
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita bunuri comune sotilor

as vrea sa va supun atentiei urmatoarea speta.

sotul meu a fost administratorul unei societati, iar in urma intrarii in faliment, i s-a atras raspunderea persoanala prin sentinta judecatoreasca, pentru pasivul ramas neacoperit al societatii.

noi detinem o locuinta, pe care am cumparat-o in timpul casatoriei si un autoturism, cumparat acum doi ani, deci tot in timpul casatoriei.

administratia financiara poate executa aceste bunuri?
precizez ca eu nu am avut nici o legatura cu societatea falimentara, iar bunurile sotului sunt si bunurile mele, asa cum am aratat mai sus.

in caz de executare silita, pot face contestatie? pe ce-mi pot intemeia actiunea in justitie?

va rog, de asemeni, sa ma lamuriti cum e cu spatiul minim locuit de debitor in aceasta speta, asa cum este precizat in codul de procedura.

multumesc!

Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ramolex, utilizator
noi detinem o locuinta, pe care am cumparat-o in timpul casatoriei si un autoturism, cumparat acum doi ani, deci tot in timpul casatoriei.

administratia financiara poate executa aceste bunuri?
precizez ca eu nu am avut nici o legatura cu societatea falimentara, iar bunurile sotului sunt si bunurile mele, asa cum am aratat mai sus.

Intai sunt umarite bunurile proprii , ulterior , in masura neindestularii creantei, se va proceda la urmarirea bunurilor comune.In acest sens, se poate dispune partajul bunurilor dobandite de la data casatoriei.

(iata o situatie de exceptia care prevede imparteala bunurilor sotilor , chiar in timpul casatoriei).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Exista insa si situatii in care bunurile comune nu sunt partajabile! Cazul unei garsoniere sau a unui apartament cu 2-3 camere care efectiv nu poate fi impartit. Atunci situatia devine incurcata si mai dificila pentru cel care solicita executarea silita!:D
multumesc pentru raspunsuri dar as vrea cateva pareri strict pe speta mea, generalitati am mai citit pe alte site-uri.

autoturismul se poate vinde la licitatie?

apartamentul are 4 camere, dar locuim 4 persoane (parintii si 2 copii)

ramolex a scris:

multumesc pentru raspunsuri dar as vrea cateva pareri strict pe speta mea, generalitati am mai citit pe alte site-uri.

autoturismul se poate vinde la licitatie?

apartamentul are 4 camere, dar locuim 4 persoane (parintii si 2 copii)

Da, autoturismul se poate vinde la licitatie iar daca debitul/creanta nu va fi recuperata in totalitate, pentru diferenta, creditorul poate solicita partajarea imobilului bun comun.
Divortul si partajul nu sunt o solutie, deoarece creditorul poate interveni, in interes propriu, in cadrul procesului de partaj, oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele unei executari silite garagas43 garagas43 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. In 1991 parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiau in sistem de rate.Au ... (vezi toată discuția)
Bun imobil comun - executare silita ioanagts ioanagts Buna ziua, am fost asociat si administrator la un srl. societatea a intrat in insolventa si lichidatorul a cerut angajarea raspuderii administratorilor. am ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil bun comun cris8dan cris8dan Buna! Va rog sa-mi spuneti parerea voastra legata de urmatoarea speta: O persoana ia un imprumut pentru nevoi personale de la o banca. In contractul de credit ... (vezi toată discuția)