avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... proces verbal contraventie anpc nesemnat de martori
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

proces verbal contraventie anpc nesemnat de martori

buna ziua
am primit o amenda ilegala de la anpc , pe care am refuzat sa o semnez si care nu a fost semnat de nici un martor .
are vreo valoare sau este nula deoarece nu a fost semnat de martori si nici de mine ??

multumesc
Cel mai recent răspuns: iucomi , utilizator 20:35, 21 Februarie 2011
OUG 2/2001

Daca nu a mentionat un martor asistent la incheierea acestui proces verbal,in momentul in care dvs.ati refuzat sa semnati,sau daca nu a facut referire la faptul ca nu a existat un martor asistent datorita anumitor situatii...ora tarzie,etc-este un motiv pentru care instanta de judecata sa anuleze p.v.

Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Procesul verbal a sosit deja la domiciliul dvs,nesemnat de niciun martor ?
da a ajuns
problema este ca au fost 3 martori care au vazut tot ceea ce s-a intamplat, inspectorul mi-a cerut c.i. a inceput sa scrie pv si nu a mai cerut nici un alt at
in pv se scrie ca nu a putut sa isi desfasoare activitatea si mi-a dat maximul amenzii cu 4 zerouri , la proces am citat 3 martori si unul din ei a declarat ca nu am prezentat actele ceilalti 2 au spus contrarul , si astazi am aflat ca nu mi se admite plangerea si trebuie sa paltesc amenda ?? ce pot face , acel martor era un politist care a fost dat afara din politie pentru furt de masina si accident deosebit de grav. problema este ca am si o filamre video care o voi posta pe you toube si care nu s-a dorit a se lua in considerare la proces .

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere iuliana1957 iuliana1957 in data de 23.06.09 , baiatului meu i s-a suspendat permisul pentru depasire de viteza in localitate. El a refuzat semnarea PV si a primit dovada pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Nulitate pv nesemnat de contravient sebastiant sebastiant buna ziua, am primit o amenda de la politia comunitara precum ca as depozita moloz din mat de onstr pe domeniu public ceea ce am mentionat la mentiuni ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru depasirea vitezei aandraaa aandraaa Buna, as dori sa stiu care este protocolul pe care trebuie sa-l indeplineasca un politist/a atunci cand te opreste pt depasirea vitezei in localiate?( cum ar ... (vezi toată discuția)