avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara!in cazul unui partaj daca eu detin mai putin de jumatate dintr-un imobil,fostul meu sot ar putea sa vanda fara acordul meu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:23, 21 Februarie 2011
Nu , nu poate vinde indiferent ce procent are .Vanzarea se face de catre ambii proprietari.
partajul a fost incheiat?inteleg ca respectivul bun nu a facut parte di comunitatea matrimoniala de bunuri-de aceea nu detineti imobilul in cote egale?
ca idee: daca s-a finalizat partajul,ex sotul poate sa vanda cui doreste si cand vrea cota parte ce ii revine.
Pana la finalizarea partajului nu poate vinde nimic.
Nu am inteles de ce vorbiti de cote intrucat in cazul proprietatii in devalmasie nu exista cote prestabilite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare înainte de partaj Nedumeritul Nedumeritul Poate unul dintre cei doi foști soți, actualmente divorțați, să vândă celuilalt cota sa indiviză din proprietatea asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil intre soti; LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, as vrea sa-mi spuneti daca in cazul unui imobil achizitionat in timpul casatoriei sub regimul comunitatii legale de bunuri unul dintre soti ... (vezi toată discuția)