avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... persoana fizica cu activitate independenta ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

persoana fizica cu activitate independenta neplatitoare de tva

Pentru serviciile prestate am emis facturi care nu mi-au fost achitate de mai mult de 5 luni,deci nu am putut emite chitanta aferenta acestor facturi.Intrebarea mea este: cand le introduc in contabilitate ? Este considerat venit dupa incasarea contravalorii facturilor si emiterea chitantelor aferente sau se considera venit din momentul emiterii facturii necontand incasarea valorii acestora.
Ce fel de declaratii trebuie sa depun si termenul acestora daca eu mi-am inceput activitatea in iunie 2010?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: kerekeshermina , utilizator 08:17, 28 Februarie 2011
In contabilitate le introduceti oricum si vor fi prinse la facturi neincasate. Dupa o luna de la neplata trebuia trimisa notificare beneficiarului si ulterior actiune in instanta.
Facturile sunt incasate si neincasate (cu chitanta sau fara). Normal ca nu sunt inca venit, nefiind incasate.
Va multumesc.
Ce fel de declaratii trebuie sa depun si termenul acestora daca eu mi-am inceput activitatea in iunie 2010?
Declaratia 392 A sau B in functie de situatia daca sunteti sau nu platitor de TVA., pana la 25 februarie, pentru 2010.
In registrul de incasari si cheltuieli nu treci decit ceea ce ai incasat pe chitanta (la incasari, evident). Ar fi bine sa-ti faci, pe o foaie separata, o evidenta a facturilor (pentru cine, suma, data eliberarii, data platii) asa iti va fi mai usor sa nu le uiti si sa-i contactezi pe respectivii pentru plata.
In afara de 329A/B, mai ai de depus declaratia 200 pentru 2010 (pina la 15 mai) dar mai bine pina la 15 martie, ca sa poti face si estimarea pe 2011 si cu ambele sa te duci la sanatate. Sanatatea se plateste pina pe 15 martie (5.5%), altfel se platesc penalizari. La fisc, la fel se plateste pina la 15 martie (primul trimestru).
Sumele platite la sanatate si pensie sint deductibile.
Daca ai si contract de munca, nu platesti la pensie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat
Va multumesc foarte frumos pentru ajutorul acordat.
Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate cmi stomatologic Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Apelez la cunostintele celor care tin contabilitatea CMI stomatologice (neplatitor de TVA) pentru a ma lamuri in urmatoarele: 1. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pentru pfa dessyre dessyre Detin un PFA, iar anul trecut am lucrat cu o societate comerciala in baza unui contract de comision, ce avea ca obiect prestari servicii. Intrebarea mea daca ... (vezi toată discuția)
Facturi emise in 2015 dar neincasate moshulica moshulica buna seara as avea nevoie de raspunsul unui specialist in urmatoarea problema: sunt inregistrat ca pfa neplatitor de tva, in sistem real in 2015 am emis ... (vezi toată discuția)