avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere recurs dizolvare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere recurs dizolvare firma

Buna tuturor,

stie cumva cineva cum ar trebui sa sune o cerere de recurs dizolvare firma? ca ne-a "rezolvat" contabila si ne-am trezit ca firma noastra functionabila este in curs de dizolvare.

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:31, 23 Februarie 2011
In principiu ca orice alta cerere de recurs in care trebuie sa motivati de ce solicitati reformarea sentintei instantei de fond. Recursul il depuneti in doua exemplare la prima instanta. Verificati daca mai sunteti in termen. Instanta de fond trimite dosarul Curtii de Apel competente si de la aceasta veti primi citatie cu termenul de judecata. Intre timp va recomand sa mergeti la ORC si sa depuneti bilantul contabil/situatia financiara, sa luati de la ei confirmarea ca ati depus, iar la primul termen, in instanta depuneti aceste acte si solicitati admiterea recursului, modificarea sentintei instantei de fond, in sensul respingerii cererii ORC.

Succes!
dia_tia a scris:

Buna tuturor,

stie cumva cineva cum ar trebui sa sune o cerere de recurs dizolvare firma? ca ne-a "rezolvat" contabila si ne-am trezit ca firma noastra functionabila este in curs de dizolvare.

Intrebarea dvs este putin neclara !!
Inteleg ca instanta de fond nu s-a pronuntat inca (in curs de dizolvare) ca urmare trebuie sa faceti o intampinare la cererea ORC si nu recurs !
Iar ca o paranteza , nu puteti imputa contabilului necunoasterea legii 31/1990 privind societatile comerciale
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum depun un inscris la instanta? maimulte maimulte Buna seara, firma mamei ( fara activitate) a fost data in judecata de ORC pt nedepunerea bilantului, capat de cerere:dizolvarea. Noi vrem sa o dizolve si nu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare judiciara cf. art 237 babysee babysee Buna ziua, \"am\" un SRL in curs de dizolvare judiciara conf. art. 237 din Legea nr. 31/1990 pt. nedepunere bilant, mandat administrator expirat etc. ... (vezi toată discuția)
Nu am depus situatiile financiare anuale Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)