avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sa platesc sau nu debitul catre orange?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sa platesc sau nu debitul catre orange?

buna ziua,
problema mea este urmatoarea: in 2002 s-a emis o factura orange care nu a mai fost achitata.Pana acum doua saptamani nu am mai primit nimic in legatura cu aceasta, iar acum am primit o instiintare de la eos. Greseala mea a fost sa sun la ei sa intreb despre ce este vorba. Telefonul a fost dat de la servici din centrala, deci nu prea cred ca au cum sa dea de mine.
In mod normal m-a speriat si pe mine chestia cu tribunalul si a ramas stabilit sa achit factura integral pana la data de 15.05.2008, adica maine.
Stiu ca aceasta creanta s-a prescris.
Intrebarea mea este urmatoarea: acceptul meu prin telefon de a achita factura face sa curga un nou termen?:-/
mersi
Cel mai recent răspuns: mariana11 , utilizator 21:14, 22 Decembrie 2010
am si eu acceasi problema,numai ca de cateva luni au inceput sa ma hartuiasca cu telefoanele , suna cu numar privat la care am inceput sa nu mai raspund dar tot este enervant. imi zic ca s-a prescris acctiunea de am cere in instanta datoria dar datoria este si ma tot "hartuesc" cu tel sa platesc, cand platesc, m-a sunat si la 8 seara , dimineatza si mereu cu numar privat.
ma gandeam sa ma duc la politie sa depun o plangere si cred ca asta voi face.
pot face ceva sa nu mai fiu deranjat cu telefonele lor?
Eu nu vad ce infractiune comit cei care va suna si va streseza.
Hartuirea din codul penal roman se refera la altceva, nu la ceea ce fac ei.
Poate ar trebui sa va schimbati nr de telefon.
deci ei ma pot suna timp de 20 de ani sa-mi ceara banii respectivi , zilnic si eu nu pot face nimic ????
din pacate nr de tel nu il pot schimba sub nici o forma.
poate nu am folosit termenul potrivit "harturire" , stresant si le-am zis ca nu am nimic de plata dr 10 ori si tot nu se lasa + ca o firma ar trebui sa nu sune cu numar privat.
sa-mi ceara in instanta suma respectiva nu mai pot decat sa ma sune in continu, ar trebui sa existe ceva din punct de vedere legal la care sa apelez sa nu mai fiu deranjat.
Parerea mea este ca trebuie sa instiintati in scris firma respectiva sa nu mai angajeze avocati.
Apoi daca va mai suna cineva ii puteti actiona in judecata civila.Pe firma nu pe avocati:)
Firma are obligatia de a inceta aceasta mascarada.
Puteti fi insotit si de un avocat daca doriti sa vorbiti si cu reprezentantii firmei.Aveti dreptul legal si in plus vor intelege ca nu glumiti.Fara avocat e posibil sa va sacaie in continuare.

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)