avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa Nationalizata pentru expatriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa Nationalizata pentru expatriere

Buna ziua va scriu si eu pentru a va cere o parere inainte de a investi timp si nervi in aceasta problema:

Pentru a intelege mai bine va spun de la inceput ca sunt nascut din tata italian si mama romanca (in anul 1982).

In anul 1988 mama mea a obtinut (dupa multe drumuri la bucuresti si diferite ambasade si consulate) dreptul de expatriere in italia pentru unificarea familiei.

In acea perioada pentru a obtine expatrierea era absolut necesara posedarea unei locuinte in proprietate personala care la plecarea definitiva din tara trebuia "cedata" statului roman contra unei sume irizorii (casa fusese cumparata cu 120.000 lei si cedata contra fabuloasei sume de 30.000 lei).

Acum intrebarea mea este pot face ceva pentru a recupera acea casa sau macar banii ce ar acoperii diferenta de valoare ?

Cel mai recent răspuns: EnzoSiAle , utilizator 15:34, 23 Februarie 2011
Nu mai puteti solicita acum pentru ca termenul de depunere a cererilor de revendicare ori despagubiri in baza Legii 10/2001 a expirat de mai multi ani .
Ma scuzati dar legea nu a fost actualizata in 2009 ?
Dar nici daca pot dovedi ca eu eram in afara tarii la momentul respectiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor adrianagrama adrianagrama buna seara as dori sa stiu cum se procedeaza in cazul plecarii cu un minor din italia tinand cont de faptul ca mama este romanca si tatal italian si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Acte necesare calatoriei cu minor julius jr julius jr Buna tuturor! Mama romanca, tatal italian minor ce poarta numele tatalui,{binenteles ca in acte apare si numele mamei. Parintii poarta nume diferite nefiind ... (vezi toată discuția)
Divort si cetatenie Smilea Smilea Buna,sunt casatorita cu un American,avem o fetita de doar 6 luni fetita am nascuto in Italia in baza militara,are cetatenie americana,intrebarea mea este,cum ... (vezi toată discuția)