avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa prima inmatriculare platita in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa prima inmatriculare platita in octombrie 2007

salut,

in urma cu 3 ani am inmatriculat masina personala platind taxa de prima inmatriculare aproximativ 1700 euro. in urma cu putin timp am vorbit cu cineva care a reusit sa recupereze aceasta taxa. ii urmez exemplul si am trimis catre administratia financiara unde am achitat taxa cerere pentru restituirea acesteia. urmeaza sa primesc un raspuns si ulterior va urma, cred eu, un proces in contencios administrativ. nelamurirea mea este urmatoarea. am inteles ca trebuia sa solicit banii in cel mult 3 ani de la plata taxei, eu am solicitat dupa acesta perioada. se mai pot face demersurile sau nu se va mai incadra in termen oricum? exista posibiliatetea sa solicit instantei repunerea in termen? cum trebuie sa procedez. multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 01:34, 13 Septembrie 2012
am primit astazi raspunsul la cererea mea. imi solicita sa prezint documentele de provenienta ale masini, etc si sa comunic contul si banca unde sa imi vireze diferenta intre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare. ce ma sfatuiti sa fac?
Termenul de prescriptie este de 5 ani, in astfel de actiuni!
Puteti recupera toti banii!Solicitati sa vi se returneze toti, nu doar partial.Exista practica in acest sens.
Apelati la un av. care cunoaste cauzele de acest gen- va recuperati si cheltuielile de judecata, nu riscati.
am trimis din nou cerere catre administratie sa imi restituie intreaga suma insa ei nu raspund ca refuza restituirea, doar ca imi dau diferenta dintre taxa de poluare si prima inmatriculare. in acest caz pot sa ma adresez tribunalului daca nu am refuzul lor clar pe care sa il contest?

daca se ocupa cineva de astfel de spete si doreste sa preia si acesta cauza il rog sa ma contacteze pe e-mail sau telefon sa stabilim detaliile
florentincristea@yahoo.com tel 0768414929 sau 0721330080
Buna, as dori sa stiu daca pentru o masina noua , cumparata in iulie 2007, se recupereaza banii de prima inmaticulare in valoare de 517 euro .
buna ziua! si eu sunt tot in situatia ta.am platit in anul 2007 o taxa de prima inmatriculare.sunt cu procesul in curs pt recuperarea taxai integral.instanta mi-a cerut la primul termen decizia de impunere de la administratia financiara.cand am fost la administratie cei de acolo mi-au spus ca pt taxa de prima inmatriculare nu se dadea decizie de plata.ce se poate face? a mai fost cineva in situatia asta?

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)
Taxe lloryshyka lloryshyka Buna ziua,a-si dori sa stiu daca este cineva din judetul Vaslui care a recuperat taxa auto de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)
intrebare recuperare taxa alina1968 alina1968 Buna ziua! Am inmatriculat masina pe 26.07.2011. Este un PEUGEOT din 2008 cu filtru de particule si am platit o taxa de 2.849,00 lei. Cum fac cererea de ... (vezi toată discuția)