avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac impotriva unui act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac impotriva unui act de vanzare cumparare

Soacra a cumparat un apartament cu banii din vanzarea unui alt apartament, trecand pe actul de vanzare cumparare, un nepot al socrului , fara a mentiona o clauza de intretinere. Acum, dupa aproape 2 ani, nu mai sunt in relatii bune si, soacra, vrea sa-l scoata de pe act. Ce sanse are?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabidelta , utilizator 19:04, 22 Februarie 2011
Nici una, intrucat este o vanzare pur si simplu ,incheiata in fata unui notar, iar din act rezulta ca s-a platit pretul . Daca ar fi mentionat vreo clauza se putea lega de ceva.
daca in contractul de vanzare-cumparare este mentionat ca si cumparator nepotul, socrii nu au niciun drept asupra imobilului;inteleg ca acestia nu apar in contract, asa este ?
Pe contract este si soacra si nepotul. Banii sun integral ai ei, fara a face mentiunea in contract de unde ii are. A fost un acord verbal sa o ingrijeasca.
stimate domn,fii mai inteligibil in exprimare,daca doresti sa primesti un raspuns pertinent.
ca atare,daca si soacra si nepotul sunt trecuti ca si titulari in acel contract de v/c ceea ce presupune ca si intabularea figureaza pe ambii,soacra sa fie iubita!! acel act consfinteste un drept de proprietate in favoarea ambilor.
asadar,soacra dvs are o singura posibilitate;sa declare ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale si a trecut pe chiar nepotul dansei aiurea in acte.
chiar asa de naivi credeti ca sunt oamenii legii?este evident ca nepotul nu mai este tolerat ca este un"alt" nepot interesat.
parca intuiesc cine este acum protejatul soacrei
av zagrdean
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere anularea contractului vanzare cumparare ruscrina77 ruscrina77 buna ziua rus crina sunt, sotu cu soacra au incheiat contract de vanzare- cumparare soacra vanzandu-i sotului un apartament , fara nici un fel de clauza ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)