am o mica problema si va rog daca puteti sa ma ajutati
parintii mei au primit prin cedare de la toti cei 4 frati, dupa moartea tatalui sau partile lor si inclusiv a mamei lui cu clauza viagera . acum eu doresc sa construiesc pe acel teren o casa si as dori sa stiu daca pot concesiona de la ei acest teren(parinti) chiar daca nu s-a dezbatut mostenirea .
multumesc
Exact, v-am mai spus, nu folositi termeni juridici, spuneti asa, ca la colt de strada, ce anume vreti: sa luati terenul in proprietate cu bani, fara bani, ce?
Apoi, nici cu actul ala nu prea inteleg, mama tatalui dv. e decedata? Avea si ea drept acolo? Era decedata de la momentul cand au renuntat fratii tatalui la mostenirea dupa ea?
S-au dezbatut mostenirile?
Daca nu intelegeti ce dorim, mergeti cu actele la un avocat sau notar... Va spun ei pe loc.
eu doresc sa construies o casa pe acel teren si pentru a nu mai face contract de vanzare-cumparare vreau sa i concesionez , prbema este ca nu s-a dezbatut mostenirea , ci doar ca ceilati mostenitori au cedat in favoarea sa, se poate?.
:hm: "au cedat" verbal adica.
Faceti succesiunea la notar ca este mai simplu ca sa "cedeze" acolo fratii. In scris.
Mai aveti frati? Ca sa vedem ce puteti face mai departe. Dupa succesiune.
Nu se poate ce doriti dv.
Pentru ceea ce doriti e nevoie de dezbaterea mostenirii, cadastru si intabulare, apoi alte acte la notar... Nu se poate asa, fara niciun act si fara taxe, imi pare rau.
Asa incat... cum spunea si colega, dezbateti mostenirea intai.