avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constituire societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constituire societate

Buna seara! In urma unei cereri catre asociatia de proprietari de a-mi constitui sediul unei societati comerciale,avand profil de activitate de consultantanta economica, am primit raspuns ca in urma sedintei de comitet in care s-a luat in discutie si cererea mea, domnul presedinte s-a opus, dansul fiind cel care reprezinta asociatia. Mentionez ca in cadrul asociatiei, am calitatea de chirias. Am primit acordul proprietarului in vederea constituirii precum si acordul vecinilor . Nu mi s-a specificat motivul, doar ca domnul presedinte nu vrea. Va rog, daca se poate sa-mi comunicati in baza carei legi sau hotarari are dansul aceasta posibilitate, din punct de vedere legal. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Donatella , utilizator 00:34, 27 Februarie 2011
In mod legal, normal presedintele asociatie nu se poate opune si nici nu poate sa va afecteze in vreun fel.
Sfatul meu este ca daca aveti acordul proprietarului exprimat in scris acesta trebui sa se refere la acceptul ca sediul social al societatii sa fie in proprietatea sa

Asa ca infiintati societatea .
din pacate fara acordul asociatiei nu puteti infiinta societatea
Va multumesc pentru promtitudine. Ceea ce nu reusesc sa inteleg este faptul ca asociatia chiar daca este reprezentata de un singur om, nu reprezinta un singur om si totusi....Deciziile le poate lua doar un singur om pe motv ca " nu vreau" sau " ma opun"? Restul membrilor din comitet nu au nici un cuvant de spus?
Retoric vorbind de unde rezulta ca in cazul in care asociatia de proprietari nu este de acord cu infiintarea acesta nu se poate, cred ca una este infiintarea si una activitatea ce se desfasoara in acel spatiu.

In subsidiar acesta problema este de la oras la oras si nu cred ca ORC poate refuza infiintarea fara acest pseudoacord .
Donatella a scris:

Buna seara! In urma unei cereri catre asociatia de proprietari de a-mi constitui sediul unei societati comerciale,avand profil de activitate de consultantanta economica, am primit raspuns ca in urma sedintei de comitet in care s-a luat in discutie si cererea mea, domnul presedinte s-a opus, dansul fiind cel care reprezinta asociatia. Mentionez ca in cadrul asociatiei, am calitatea de chirias. Am primit acordul proprietarului in vederea constituirii precum si acordul vecinilor . Nu mi s-a specificat motivul, doar ca domnul presedinte nu vrea. Va rog, daca se poate sa-mi comunicati in baza carei legi sau hotarari are dansul aceasta posibilitate, din punct de vedere legal. Va multumesc.

E foarte simplu. In baza legii: "spaga si coruptia" un presedinte de asociatie poate lua hotarari de unul singur, ca doar nu o vrea sa imparta "castigul" si cu alti pretendenti la spaga :P
Daca consideri si te poti baza cu acte (semnaturi) ca ai mai mult de 50+1% ca ai acordul locatarilor, poti face plangere impotriva acelui presedinte. Atentie, totul se bazeaza pe documente "palpabile", ca daca e doar aprobare verbala din partea locatarilor...e "apa de ploaie":((

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)
Intr-un conflict cu un "presedinte" de bloc , problema destul de ramificata. endzone endzone Buna-Ziua , sunt un locatar dintr-un bloc din Bucuresti , in urma unui partaj a unor vecini unul dintre soti neavand unde sa locuiasca in urma acestui ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedinte asociatie - spatiu comercial - se pare ca nimeni nu stie sa raspunda la aceasta intrebare supaplex supaplex Buna ziua, Avem un spatiu comercial la parterul unui bloc in centrul orasului (spatiul este ca destinatie Spatiu Comercial de cand a fost construit blocul , ... (vezi toată discuția)