avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constituire societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constituire societate

Buna seara! In urma unei cereri catre asociatia de proprietari de a-mi constitui sediul unei societati comerciale,avand profil de activitate de consultantanta economica, am primit raspuns ca in urma sedintei de comitet in care s-a luat in discutie si cererea mea, domnul presedinte s-a opus, dansul fiind cel care reprezinta asociatia. Mentionez ca in cadrul asociatiei, am calitatea de chirias. Am primit acordul proprietarului in vederea constituirii precum si acordul vecinilor . Nu mi s-a specificat motivul, doar ca domnul presedinte nu vrea. Va rog, daca se poate sa-mi comunicati in baza carei legi sau hotarari are dansul aceasta posibilitate, din punct de vedere legal. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Donatella , utilizator 00:34, 27 Februarie 2011
Art. 42 din Legea 230/2007: "Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării."

In concluzie daca ceilalti membrii ai comitetului executiv si propritarii direct afectati sunt de acord nu vad de ce sa intampinati probleme la ORC.
Daca raspunsul este negativ dar nu este motivst, in scris, puteti sa actionati in judecata asociatia iar instanta sa va admita actiunea care tine loc de acord . Cu hotararea jud. insotita de contractul de comodat/inchiriere O.R.C va putea primi dosarul fara nici o problema.
Succes!
Multumesc mult pentru raspunsuri! Sper sa reusesc! In definitiv, nu este o activitate care sa afecteze vecinii si nici pe domnul presedinte, care locuieste la unul din etajele superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)
Intr-un conflict cu un "presedinte" de bloc , problema destul de ramificata. endzone endzone Buna-Ziua , sunt un locatar dintr-un bloc din Bucuresti , in urma unui partaj a unor vecini unul dintre soti neavand unde sa locuiasca in urma acestui ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedinte asociatie - spatiu comercial - se pare ca nimeni nu stie sa raspunda la aceasta intrebare supaplex supaplex Buna ziua, Avem un spatiu comercial la parterul unui bloc in centrul orasului (spatiul este ca destinatie Spatiu Comercial de cand a fost construit blocul , ... (vezi toată discuția)