avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-un conflict cu un \"presedinte\" de bloc , ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-un conflict cu un "presedinte" de bloc , problema destul de ramificata.

Buna-Ziua , sunt un locatar dintr-un bloc din Bucuresti , in urma unui partaj a unor vecini unul dintre soti neavand unde sa locuiasca in urma acestui partaj , a decis sa i-a in posesie Uscatoria blocului , fiind cota parte-indiviza , dorind sa isi faca locuinta . Termenul de "evacuare" , cel putin pe cale "amiabila" a fost de pe 1 pana pe 30 septembrie(de la executor) , timp in care dansul, trebuia sa isi caute o locuinta in urma sultei primite(dansul este si “presedintele” de bloc). Binenteles ca nu a facut-o , facand o sedinta cu toti locatarii blocului , avand un tabel in care specifica daca majoritatea sunt deacord ca uscatoria sa o inchiriem lui ca locuintza , semnand o mare parte din locatari(asta fiind deja pe la inceputul lunii octombrie)
Ce vreau sa subliniez este faptul ca tabelul Acela facut de catre “”presedinte”” nu este valabil din punctul meu de vedere si va rog sa ma corectati daca gresesc : 1. Din data de 30 septembrie 2011 dansul nu mai are nici un drept la acel apartament si nici ca locatar, automat cade si din dreptul de presedinte ( presedintele intotdeauna trebuie sa fie locatar al blocului),intr-adevar inca locuieste dar este impropriu spus deoarece in scurt timp I se va face executare silita,deoarece nu si-a cautat nicaieri,din rea vointza(iar suma de bani castigata in urma procesului i-a fost inmanata la executor). 2. A facut acel contract(tabelul) prin luna octombrie( nu s-a mai facut nici o sedinta de bloc pentru a alege un alt presedinte), dansul inca mai detinea stampila blocului , stampiland (complot) cu administratorul un contract de sedere in acea uscatorie bazat pe acel tabel.
Fiind cota parte –indiviza , nu ar trebuii sa aibe semnatura de la absolut toti locatarii ??? Deoarece eu platesc impozit pe acel loc fie uscatorie fie ascensor fie terasa..etc. iar daca cineva este impotriva ( 1 sau mai multi ) acel contract este nul ??? va rog , sa imi raspunde-ti specificandu-mi si legea x , articolul z , alin y si cui ma pot adresa sa impiedic acesta "hotarare" de transformare a uscatoriei in imobil.
Iar daca a facut abuz de functie pentru interes personal , va rog spuneti-mi la ce lege se incadreaza si ce masuri se pot lua impotriva fostului presedinte ca sa nu poata transforma uscatoria bloclui in “apartament “de locuit , mentionez ca nu exista in acea uscatorie apa rece , apa calda , wc ,calorifer , nici o utilitate. Multumesc mult pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
endzone, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:41, 6 Noiembrie 2011
In urma procesului de divort si a faptului ca a pierdut dreptul de a mai locui in apartament, fostul presedinte isi pierde si functia.
Restul comitetului ar fi trebuit sa aleaga provizoriu un alt presedinte pana la AG anuala de alegeri.

In rest, tot ce se intampla acolo, la dv., este complet aiurea. Uscatoria nu poate fi inchiriata cuiva pe post de locuinta intrucat nu intruneste conditiile de locuinta. Tot ce se petrece acolo este nelegal si nici nu va trebuie sa stiti vreo lege pentru ca el nu mai este presedinte din momentul in care a pierdut conditia de a fi presedinte, iar de inchiriat nu si-o putea el inchiria din pozitia de fost presedinte.
endzone a scris:

2. A facut acel contract(tabelul) prin luna octombrie( nu s-a mai facut nici o sedinta de bloc pentru a alege un alt presedinte), dansul inca mai detinea stampila blocului , stampiland (complot) cu administratorul un contract de sedere in acea uscatorie bazat pe acel tabel.
Fiind cota parte –indiviza , nu ar trebuii sa aibe semnatura de la absolut toti locatarii ??? Deoarece eu platesc impozit pe acel loc fie uscatorie fie ascensor fie terasa..etc. iar daca cineva este impotriva ( 1 sau mai multi ) acel contract este nul ??? va rog , sa imi raspunde-ti specificandu-mi si legea x , articolul z , alin y si cui ma pot adresa sa impiedic acesta "hotarare" de transformare a uscatoriei in imobil.


1-Daca persoana nu mai este locatar in imobil ,legal nu mai poate detine functia de presedinte de asociatie si toate actele actele incheiate anterior isi inceteaza valabilitatea
In situatia expusa comitetul executiv detine obligatia fie sa aleaga un presedinte intermar pana la AG fie sa convoace AG
2-Spatiile comune isi pot schimba destinatia cu votul a 2/3 din numarul proprietarilor.,nu este necesar vot unanim-vezi L nr 170/2010
Daca membrii comitetului sunt responsabili,acestia nu vor admite schimbarea destinatiei uscatoriei blocului
Buna-seara , asta stiu , mi-am dat seama ca nu este legal , ma intereseaza legea in care specifica ca uscatoria bloclui(sau alta parte-indiviza) nu se poate inchiria ca spatiu locativ sau daca se poate doar in cazul in care suntem toti deacord ( sa zicem), dar de exemplu eu nu sunt deacord cu acea transformare , repet tinand cont ca e parte-indiviza acea uscatorie iar daca 1 din 100 se opune…s-ar mai putea face un contract ? Tinand cont ca numarul persoanelor care nu au fost deacord este mai mic decat celor care au semnat. Multumesc.
ynocentta a scris:

2-Spatiile comune isi pot schimba destinatia cu votul a 2/3 din numarul proprietarilor.,nu este necesar vot unanim-vezi L nr 170/2010


Dar,
Legea 230/2007
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Cum ramane?

:hm:

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
ContSters203313, utilizator
@endzone

Pana la "in ce conditii se inchiriaza uscatoria" se pune problema cine o inchiriaza.
In cazul dv. a inchiriat-o cineva care nu mai are dreptul sa faca asta, lui-insusi.

Inchirierea se face de catre comitetul executiv (cu semnatura presedintelui!!!), cu acordul majoritatii proprietarilor.

In legea 230/2007 nu spune ca aceste spatii pot fi inchiriate pentru cutare scop sau nu pot fi inchiriate pentru altcutare scop.
Exista alte legi care definesc caracterul de locuinta al unui spatiu. Si pentru aceasta puteti face o reclamatie la primaria de care apartineti, la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari care, fie se implica functionarii de-acolo, fie va indruma catre alt serviciu al primariei care sa va ajute in rezolvarea acestei probleme.
De asemenea puteti chema politistul de proximitate sa lamureasca din punct de vedere al evidentei populatiei daca locuirea unui om intr-un spatiu neadecvat, neinregistrat in Cartea funciara ca locuinta, este in regula.

@ynocentta

Inca o data, a cata oara va repet (?) ca legea 170/2010 face referire la instrainarea spatiilor comune, nu la schimbarea destinatiei acestora. Va rog sa cititi legea si sa luati aminte!
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)