avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 recodificare gratuita fara rescrierea actului ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

recodificare gratuita fara rescrierea actului constitutiv ?

Firma a fost infiintata prin act constitutiv in 1999. Nu s-a facut prima recodificare (actuala din 2003). In prezent ORC refuza sa faca recodificarea gratuit motivand ca "nu s-a facut prima recodificare pe bani" si ar trebui prima data sa rescriu actul constitutiv.
Conform Hotarare nr.322 din 19/03/2008 art.3 "Actualizarea obiectului de activitate, astfel cum este reglementata de prezenta hotarare, se inregistreaza in registrul comertului in baza deciziei/rezolutiei directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, fara a exista obligatia publicarii in M.O. al Romaniei si a depunerii actului constitutiv actualizat".
Angajatii de la ORC au dreptate sau nu am interpretat eu bine hotararea ?
Cel mai recent răspuns: agnes1999 , utilizator 13:00, 23 Iunie 2008
Certificatul de Inregistrare a fost emis in data de 28.05.2002. De atunci nu am mai avut modificari. Am mai ridicat Certificatul de inregistrare in scopuri TVA in data de 01.01.2007. Pe Certificatul de inregistrare de la ORC apare codul unic de inregistrare fara RO. Am inteles ce am de facut. Voi apela la un jurist pentru rescrierea actului constitutiv si voi solicita la ORC sa accepte semnatura unuia din asociati (cel care are 60% ), care vine mai des in Romania.
Va multumesc.
Eu spuneam de semnatura unuia din reprezentantii legali, adica unul din administratori daca sunt mai mult. Inafara de asta, toate bune!
Buna ziua!
Ma gandesc ca vi se intampla acest lucru deoarece ei au un program care actualizeaza automat codurile. Daca dvs. nu aveti codurile asa cum au aparut ele in 2003, programul nu stie sa va faca recodificarea. De aceea va cer intai sa le dati codurile actualizate dupa recodificarea din 2003 ca sa vi le poata ei actualiza conform celor din 2008.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Multumesc pentru explicatii. M-am gandit eu, ca asa ceva trebuie sa fie. Si daca tot trebuie actul constitutiv rescris, cu aceasta ocazie se scot si obiectele de activitate care nu sunt necesare si se adauga cele care ar putea deveni necesare.
Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de inregistrare scorus69 scorus69 Buna ziua va rog mult de tot sami spune ti cat ma costa taxele la ONRC pentru preschimbare certificat de inregistrare cu noul cod CAEN si inchidere punct de ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)