va rog sa ma ajutati, am avut un accident acum cateva zile: pe un pod(pasarela) mi-a sarit in fata un trecator noaptea, nu era nici trecere de pietoni nici nimic altceva. Aveam o viteza de aproximativ 60 km/h, dar din nefericire nu am putut evita impactul. Victima a decedat pana sa vina salvarea. a venit politia au luat probe mi-au deschis dosar penal. mentionez ca nu am consumat alcool, rezultatul etilotestului a fost 0 si am plecat apoi la spital pt a face si testul de sange. La cateva zile dupa accident am fost chemat la politie sa-mi ridic documentele. mi-au restituit si permiul auto, dar pt a repara masina mi-au zis ca desi am dovada nu trebuie inca sa o duc in service pentru ca nu a fost finalizata experitiza.
Stiti cumva cat dureaza expertiza? Trebuie sa platesc eu necropsia? Singura suma pe care am platit-o pana cum a fost la Instutut pt probele de sange (134 lei). Cum se poate solutiona mai repede cazul? Voi avea de suferit si eu prejudicii? Mi se va intocmi dosar penal? Sper sa-mi raspunda cineva pentru ca nu am putut afla nimic de la nimeni, toate informatiile au fost vagi.
Durata expertiyei depinde numai de expertul care va fi numit, iar de
obicei dureaza 1-2 luni.
Solutinaorea dosarului depinde de probele care vor fi administrate.
Deja vi s-a intocmit dosar penal pentru fapta de ucidere din culpa, prevazuta de
art. 178 C.pen.
In primul rand nu trebuie sa va panicati. Fiti lucid.
Chiar daca s-a inregistrat un dosar penal, asta-i procedura. Mergeti la anchetator si solicitati efectuarea expertizei tehnice. Aveti dreptul de a propune intrebari. Expertiza o achitati dvs. Sigur ca vor spune ca ei nu au fonduri. Necropsia nu o achitati dvs. Din multitudinea de astfel de cazuri pe care le-am cercetat, dupa ce precizati dvs., ar trebui ca expertul sa stabileasca culpa exclusiva a victimei. In acest caz fata de dvs. se va da o solutie favorabila, in sensul ca nu veti suferi o condamnare. Multumit?
Fiindu-va date actele inapoi,este un semn bun,cel putin in aceasta faza,considerandu-se ca nu aveti nicio culpa in producerea accidentului.
Eefectuarea expertizei depinde de expert si de alte probleme de solutionat ale acestuia,de complexitatea lucrarii.
Deci nu se poate "pronostica" niciun termen de efectuare a lucrari,mai ales ca nici legea nu prevede.
Din punct de vedere al rapiditatii solutionarii cauzei,trebuie sa va inarmati cu rabdare,existand in cercetare multe astfel de cauze,iar personalul este destul de redus.
Legea nu prevede un timp anume,termenul generic folosit, fiind "un termen rezonabil "