avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces verbal de punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces verbal de punere in posesie

Bunica mea a avut mai multe parcele de teren extravilan si vie. A decedat in 1996. Pentru inceperea unei succesiuni notarul imi cere procesul verbal de punere in posesie a terenului. Eu am doar titlul de proprietate, emis in 1994, care are pe verso trecute parcelele de pamant si vecinatatile lor. Exista posibilitatea sa intru in posesia procesului verbal atat timp cat nu am obtinut titlul de mostenitor, parintii mei fiind decedati si ei?
Cel mai recent răspuns: SARII , utilizator 12:29, 16 Decembrie 2021
Am o problema asemanatoare... am incheiat un contract de inchiriere teren cu consiliul judetean care avea in administrare acest teren. Intre timp fostii proprietari au castigat in instanta si trebuie sa reziliez vechiul contract si sa inchei unul nou.
Cei de la Consiliul Judetean mi-ai spus ca pentru a intra in posesie, proprietarul trebuie sa depuna o cerere impreuna cu actele doveditoare si abia dupa aprobare poate sa incheie cu mine un nou contract. Este corect ceea ce a spus? Ce trebuie sa faca noul proprietar pentru a dobandi dreptul de proprietate asupra terenului? Va rog sa ma lamuriti pentru ca trebuie sa reglementez situatia si sa inchei contractul cu noul proprietar. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
Tzimpirika, utilizator
Am si eu o problema legata de punerea in posesie. Am o copie titlu de proprietate din 2003, in care figurez eu si unchiul meu cu 2900mp teren. Punerea in posesie s-a facut de fata cu unchiul, care a si semnat. Intre timp unchul meu a decedat, iar de la primaria din zona nu ma pot lamuri unde este terenul meu, decat vag. La schita de punere in posesie se evidentiaza doar vecinii, schita tarlaua am obtinut-o eu de la cadastru, dar nu pot obtine situarea parcelei mele in cadrul tarlalei, deoarece masuratorile nu au fost topo, iar la primarie nu-mi raspund. Pot sa cer eu dupa 8 ani sa ma puna in posesie primaria, tinand cont ca eu nu am semnat procesul de punere in posesie si nu am participat la masuratori? Trebuie sa achit eu costurile sau primaria? Pot sa apelez la prefectura daca primaria nu ma lamureste, am deja mai multe adrese scrise facute si tot nu imi dau pozitia parcelei mele in tarla??????? Va multumesc
In cazul in care exista HCL pentru emiterea Titlului de Proprietate, insa titularul a decedat, cine semneaza Procesul Verbal de Punere in Posesie? Este obligatoriu sa fie semnat de toti succesorii sau este suficient unul singur? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate carllyka carllyka In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie - succesiune jackiss jackiss Buna seara! Bunicul meu a decedat in urma cu 1 an, mostenitori directi fiind eu ( ca nepot, mama fiind decedata de 20 ani, eu fiind singurul copil) si unchiul ... (vezi toată discuția)