avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public si probleme de salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public si probleme de salarizare

Buna ziua
Va rog frumos sa ma lamuriti cu o problema. Sunt functionar public intr-o primarie .In 2010 am obtinut cu greu acordarea de stimulente conform OG92/2003, care ni s-au acordat doar pe 3 luni(august , septembrie si octombrie) dupa ni s-au taiat aceste drepturi . Vreau sa precizez ca toate aceste stimulente le-am primit in luna octombrie (atat pentru luna oct. cat si pe lunile anterioare adica aug. si sept.), in total am luat 750 lei brut stimulente pe 3 luni.
Intrebarea mea este :ar trebui sa se ia in calcul aceasta suma la calculul salariului in 2011(legea284.2011)? Daca da cat? Toata suma sau doar cat se cuvenea pe luna oct adica 250 lei.
VA MULTUMESC si astept raspuns !
O zi buna tuturor:)
Cel mai recent răspuns: nikif67 , utilizator 13:11, 23 Februarie 2011
Se ia in calcul media drepturilor acordate pentru luna octombrie, pe fiecare functie publica/functie contractuala in parte, la gradatii/trepte profesionale similare (de exemplu, daca exista 3 functionari publici de executie clasa III grad profesional asistent, care au primit sume diferite, se introduce in salariu media aritmetica a sumelor primite de cei trei in luna octombrie).
In primul rand trebuie sa specificati daca faceti parte din organele de specialitate privind administrarea creantelor fiscale(impozite si taxe). Daca in luna octombrie a-ti beneficiat de stimulente, media acestora pe functii categorii, grade se include in salariul de baza.
ART. 14
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice care beneficiază de drepturi băneşti acordate din fondurile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Ordonanţei Guvernului nr. 29/2004 pentru reglementarea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 116/2004, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază, prevăzute la art. 1 alin. (1), se calculează prin includerea în acestea a nivelului mediu a acestor drepturi băneşti aferente lunii octombrie 2010, pentru fiecare funcţie publică, pe categorii, clase şi grade profesionale, respectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale.
(2) Valoarea medie prevăzută la alin. (1) se calculează pentru funcţiile identice, echivalente sau asimilate din punctul de vedere al salarizării, distinct pe fiecare ordonator principal de credite, respectiv pe ordonator secundar de credite şi cumulat pentru ordonatorii terţiari de credite din subordinea fiecărui ordonator principal sau, după caz, secundar de credite.
Conform Legii se face media stimulentelor aferente lunii octombrie 2010. Parerea mea este ca in cazul dumneavoastra ar trebui sa defalcati din suma acordata cat revine lunii octombrie nu prin impartire la trei ci prin determinare conform actelor de constituire a fondului de stimulente. Pe de alta parte, conform art. 227 al. 8 din OG92/2003:
(8) Plata stimulentelor aprobate se face în cursul lunii curente pentru luna precedentă.
Asa incit cele primite in luna noiembrie sunt aferente lunii octombrie. Ca urmare se poate specula acest aspect si introduce in salariul de baza toata suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 14 din legea nr. 285/2010 - stimulente incluse in salariu gicu1965 gicu1965 cf.art.14 din L285/2010,in salariile de baza, incepand cu 01.01.2011 se introduce nivelul mediu al stimulentelor din luna octombrie. daca aceste stimulente nu ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU As avea o intrebare, vis-a-vis de aplicarea acestei legi in primarii. Daca in luna octombrie 2010, functionarii publici au beneficiat de stimulente in ... (vezi toată discuția)
Stimulente octombrie 2010 aleko27 aleko27 In luna octombrie 2010 am beneficiat de stimulente conform prevederilor art. 227 din OG. nr. 92/2003 (primarie oras). Fondul de stimulente s-a constituit la ... (vezi toată discuția)