avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare suma achitata din eroare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare suma achitata din eroare

Un SRL are de recuperat de la o SA o suma achitata din eroare ( o datorie achitata de doua ori). Am incercat recuperarea pe cale amiabila insa de 2 ani tot promisiuni. Avem un extras de cont emis de subscrisa, semnat de departamentul economic al debitoarei, prin care confirma suma de restituit, insa ne spun ca momentan nu au bani. Intrebarea este daca putem formula actiune la instanta pe O.G 5/2001 procedura somatiei de plata sau trebuie pe dreptul comun.
Cel mai recent răspuns: camyi , utilizator 14:20, 24 Februarie 2011
va recomand dreptul comun, pentru ca oricand veti putea da de un judecator care sa considere creanta "incerta" si numai prin inscrisuri e mai greu de dovedit..eu am patit-o!
Insa, mai am o nelamurire in sensul ca nu stiu daca ar fi competenta sa solutioneze cauza instanta de la sediul creditorului art.10 pct.4 Cod de procedura civila - in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii - . Vreau sa evit litigiul la sediul debitorului Bucuresti, intrucat se dau termene foarte mari 6-12 luni. Fiind vorba de recuperarea unei sume rezultata dintr-o plata nedatorata, pot merge pe art. 10 alin.4?
Dar nici nu stiu care este locul platii. Locul unde s-a efectuat plata sau unde au intrat banii?
Rog sa imi raspunda cineva. Nu stiu ce sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata muntean muntean Va rog sa ma ajutati. La somatia de plata mai este sau nu necesara procedura convocarii la conciliere? Daca din momentul actionarii in judecata pe baza OUG ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere annabela annabela Buna ziua. Sunt interesata sa aflu care este instanta competenta intr-un litigiu avand ca obiect plata penalitatilor de intarziere. Speta concreta are ca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata - probleme facturi Ioana-Roxana Ioana-Roxana Buna ziua! Firma in cadrul careia imi desfasor activitatea a furnizat marfa, timp de doi ani de zile, altei persoane juridice. Debitoarea a platit o parte din ... (vezi toată discuția)