avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract in perioada concediului pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract in perioada concediului pentru crestere copil

Buna ziua. Sunt in concediu pentru cresterea copilului incepand cu luna februarie 2011. As dori sa stiu cum ar trebui sa procedez daca doresc incetarea contractului de munca in aceasta perioada, cu mentinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters423281 , utilizator 15:28, 28 Februarie 2017
Nu exista nicio prevedere legala in sensul ca daca in perioada CCC raportul de munca inceteaza , inceteaza si plata indemnizatiei .

Art. 16 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
.......

Art. 11 din OUG nr.148/2005 dispune :
Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta înceteaza cu ziua urmatoare celei în care:
a)copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b)a avut loc decesul copilului.

OG 148/2005:
ART. 1*)
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
#M4
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
k) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
Ma refer doar la ceea ce aste subliniat, nu la situatia prevazuta de litera. k.
Cred ca ar trebui sa vedeti toata fraza respectiva si apoi sa sustineti ca incetarea raportului de munca duce si la incetarea paltii indemnizatiei pentru CCC.
Textele postate de mine prevad clar situatiile in care inceteaza plata indemnizatiei, pe cand textul invocat de dvs se refera la altceva .
Voila...=D>
Buna victoritina.Si eu am aceeasi problema ca tine.Mi-am depus cererea de incetare a CIM in timpul CIC si vreau sa stiu daca mi se va taia indemnizatia care trebuie s-o mai iau pana cand face fetita 2 ani.Mentionez ca am cerut prelungirea CIC fetita avand certificat de handicap,deci in baza lui.La tine cum s-a rezolvat in final ???De la primarie mi s-a spus ca nu ma afecteaza,dar...

Alte discuții în legătură

Reinceperea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului mkduck2001 mkduck2001 Va rog sa imi spuneti care este ziua in care trebuie sa se reinceapa activitatea dupa concediul de crestere a copilului? Vreau sa imi dati un exemplu concret : ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului monik1980 monik1980 sunt in ccc iar din dec. 2010 voi intra in al treilea na de ccc, bebele avand cateva probleme. in feb. 2010 voi naste al doilea bebe. ce indemnizatii voi primi ... (vezi toată discuția)