avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna ziua
am avut un proces civil pe care l-am castigat la fel si apelul , urmand ca parata sa imi plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 35 milioane lei vechi.
1.cand trebuie sa apelez la executor? imediat dupa ce devine definitiva ?
2. cat este taxa unui executor si cine il plateste? tot eu?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:24, 23 Februarie 2011
cand devine irevocabila mergeti la executor si va spune ce e de facut mai departe. dvs platiti executorul in prima faza dar banii vor fi si acestia recuperati de la pers ce tb sa va plateasca ch. la cei 3500lei se adauga si cheltuielile ocazionate de trecerea la executarea silita.
Pentru a executa hotararea judecatoreasca, aceasta trebuie sa fie definitiva si irevocabila. Mentiunile (de fapt o stampila)-definitiva si irevocabila- le obtineti de la instanta judecatoreasca ca urmare a unei cereri si dupa plata unei taxe de timbru judiciar si a timbrului judiciar.
Dupa acest moment -al ramanerii definitive si irevocabile- sentinta devine executorie si il puteti notifica cu privire la obligatia stabilita in sarcina sa.
In masura in care debitorul dvs. -adica cel obligat la plata sumei de bani-, dupa implinirea termenului stabilit in notificare, nu plateste formulati executorului o cerere in care solicitati executarea silita.
Onorariul executorului si toate cheltuielile de executare le veti suporta dvs. urmand a fi adaugate sumei pe care o executati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)
6 ani!!!dosar penal,ucidere din culpa siminuk siminuk buna ziua,acum 6 tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier si a murit(tatl meu era pieton si a fost lovit de un tir).Dupa ani de procese s-a dat o ... (vezi toată discuția)
Indexare valoare omobil demolat-legea 10/2001 bukinst bukinst La o actiune Legea 10/2001 inceputa in anul 2002 Tribunalul a admis actiunea si a obligat Statul Roman prin Ministerul Finantelor sa plateasca o suma pentru 5 ... (vezi toată discuția)