Printr-o dispozitie a directorului (nestampilata) care parvine celui in cauza dupa exact o luna (prin intermediul unui coleg),cel in cauza este obligat sa preia, temporar, pana la scoaterea la concurs, niste atributii suplimentare ale altui post.Cat de legal este acest lucru?Nu este necesar si acordul scris al salariatului?
Dispozitia directorului nestampilata nu are nicio valoare.
Orice modificare la c.i.m. se face prin act aditional. Actul aditional se semneaza de ambele parti.
In cazul cumului de functii, salariatul beneficiaza de un spor de până la 50% din salariul de bază al funcţiei înlocuite.
Multumesc frumos!Ma gandesc ca daca timp de o luna n-au gasit o cale de a transmite aceasta dispozitie catre cel in cauza, aceasta poate fi, pur si simplu ignorata atata timp cat fostul salariat plecase din institutie de mai bine de o luna.
Intr-adevar, acea decizie nestampilata de catre director poate fi ignorata. Si chiar daca ar fi luata in seama, ea isi produce efecte de la data comunicarii ei.
Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod."
Ramane de discutat ce poate insemna "forta majora" in dreptul muncii si daca se poate aplica in acest caz.
{probabil ca nu, din moment ce a trecut o luna fara sa fie scos la concurs postul}
2. Daca exista vreun act intern care sa prevada explicit ca documentele trebuie stampilate, putem vorbi despre "lipsa de valoare" a deciziei. Altfel, decizia e valabila fiind data sub semnatura directorului.
3. Intr-adevar, deciziile produc efecte de la comunicarea lor.
Urgent
stelianarotaru
In discutiile cu colegii mei am ajuns sa punem in discutie daca legea cumulului de functii se poate aplica si la institutiile publice.
Se poate ca un ... (vezi toată discuția)