avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Buna ziua!
In urma unor comenzi primite am efectuat transport international de marfuri, am emis facturile, le-am expediat prin courier iar firma respectiva refuza sa plateasca!
Suntem in aceasta situatie mai multi transportatori!
Firma respectiva este infiintata in 2010 iar daca il dam in judecata nu avem ce sa recuperam!
Niciuna din firmela la care are datorii nu are de recuperat peste 10.000 euro ca sa-l putem aduce la faliment.
Domnul respectiv mai are inca cateva firme deci falimentul nu ar fi o problema pentru el.
Ce este de facut?
Chiar nu exista solutie pentru asemenea tepari?
Daca este cineva disponibil sa ne ajute suntem foarte intersati!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:54, 23 Februarie 2011
atit timp cit nu se poate dovedi intentia de a va insela la momentul contractarii transportului, nu exista fapta penala. puteti ace o plingere penala insa asta nu va aduce banii in cont.

singura sansa este sa obtineti o hotarire judecatoreasca si sa incepeti executarea silita, desi la termenele care se acorda astazi este posibil ca pina atunci firma sa dispara.
Incercati procedura ordonantei de plata .
E Iincredibil cat de usor pot castiga unii pe nedrept fara sa le putem face nimic!
OK il dau in judecata, am sentinta si nu am ce sa recuperez, el de pe alta firma continua sa faca excrocherii, eu am pierdut 7000 euro si mai trebuie sa cheltuiesc si cu avocatul si alte taxe sa rezolv ce?!
aveti dreptate, insa in lipsa dovezii privind intentia de a va insela neachitarea debitului este o simpla problema comerciala, un risc asumat in business.

in aceste conditii singurele garantii reale sunt platile in avans (cazuri rare), plati partiale in avans sau file CEC semnate, stampilate, datate si completate cu suma respectiva (macar aici aveti un caz penal clar). este maximul ce il puteti obtine in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teparii care iti dau de lucru alina_25 alina_25 Daca cumva ati citit anunturile de angajare de la ziare locale regionale si chiar nationale ca sa nu mai zic site de specialitate de pe internet toate ... (vezi toată discuția)
File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)
Suspendare provizorie executare silita dansultanu dansultanu buna seara!am o executare silita cu poprire pe conturi la o firma.pot suspenda executarea silita pe o perioda ca firma respectiva sa poata schimba gajul la ... (vezi toată discuția)