Buna ziua!
O cunostinta din republica Moldova care aprimit cetatenie romana de curand m-a rugat sa il iau in spatiu formal pentru a-si face buletin (nu va locui cu mine, doar va avea adresa de buletin trecuta pe locuinta mea). Nu voi semna nici un contract de chirie cu el. Ma intereseaza ce obligatii voi avea ulterior (de ex. am aflat ca trebuie platit suplimentar la impozit, declarat in ??? acte etc.), daca pot face luarea in spatiu pe termen limitat (de ex. doar pe 2 ani dar el sa-si faca buletin, eventual tot pe 2 ani) si daca pot incheia declaratia astfel incat sa-l pot scoate din spatiu unilateral oricand doresc in conditiile in care va abuza in vre-un fel de acest fapt)?
Multumesc.
Luarea in spatiu nu va afecteaza la plata impozitului sau altyceva. Numai ca mutatia pe cartea de identitate a acestuia va dura cat timp dureaza actul de identitate eliberat sau pana ce isi va schimba domiciliul in alta parte .Daca persoana respectia va avea domiciliul in casa dvs.ar putea locui la dvs. va primi corespondenta la dvs. amenzi etc . Situatia de drept trebuie sa corespunda cu cea de fapt.Mai bine incheiati un contract de inchiriere .
In situatia in care il veti lua in spatiu pentru stabiliirea domiciliului, veti putea sa-l scoateti "unilateral" ulterior acestei stabiliri, printr-o actiune in evacuare, tocmai ca act unilateral de vointa, dar si ca unica posibilitate in situatia in care "co-domiciliatul":) dvs. va refuza parasirea de buna voie a locuintei de domiciliu!
Evacuare tolerat
zallyna
Buna ziua.
Am dobandit o casa in baza unui contract de intretinere, care spune ca \"transmiterea de drept asupra proprietatii imobilului se face incepand de ... (vezi toată discuția)