avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am o intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am o intrebare

deci eu am 22 de ani si prietena mea are 16 ani mai 4 luni si face 17 pot sama cunun cu ia fara semnatura parintilor ??
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 14:31, 23 Februarie 2011
tyebowilli a scris:

deci eu am 22 de ani si prietena mea are 16 ani mai 4 luni si face 17 pot sama cunun cu ia fara semnatura parintilor ??

ART. 199-Cod Penal
Seducţia
Fapta aceluia care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Sau:

Art 198

..................
.............
Alin.2

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

Mai bine mai asteapta un an si patru luni.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Si sa nui uitam de prevederile art. 4 din C. Familiei care dispune:

Art. 4
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa filozoful filozoful Tot mai des intalnim cazuri de majori care intretin relatii sexuale cu minori. Intrebare : Care este pedeapsa pentru majorul care intretine raporturi sexuale ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale cu o minora in varsta de 16 ani - sarcina modgrup modgrup Cu ceva timp in urma find la un chef am facut sex neprotezat cu o fata nestind ca este minora,acuma este gravida si parinti ei nu ma prea agreaza si nu stiu ... (vezi toată discuția)