avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post in timpul CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post in timpul CCC

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca e legala desfiintarea postului pe care eram angajata fara instiintarea mea in timpul CCC..Ieri mi-am depus cererea de reintoarcere la serviciu, iar pana la venirea raspunsului de la personal mi s-a sugerat sa-mi caut altceva de munca, avand in vedere ca situatia societatii nu e prea roz si mai ales faptul ca noua organigrama nu include si functia pe care am fost eu angajata. E legal?
Cel mai recent răspuns: dea_power , utilizator 17:32, 24 Februarie 2011
Da, este legala desfiintarea unui post in perioada cat sunteti in CCC ... este interzisa doar concedierea , nu si desfiintarea postului.
Si-atunci unde-i codul muncii?
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;...
Sa inteleg ca la fel de legal e si urmatorul pas, adica semnarea preavizului odata cu reincadrarea ca angajat, pe motiv ca nu mai exista postul?
Va rog un raspuns din partea cunoscatorilor!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
dea_power, utilizator
Unde scrie ca nu este permisa desfiintarea unui post ? ... nu faceti confuzie intre concediere si desfiintarea unui post ... concedierea va avea loc dupa revenirea din CCC si nu in timpul CCC, chiar daca postul a fost desfiintat in perioada CCC.

Aaa, au desfiintat deci postul ca strategie de concediere ulterioara!
Deci chiar daca angajatorul nu are voie sa concedieze, are portita asta, de a desfiinta postul, ca apoi sa primeasca angajatul inapoi doar pt preaviz..
Si in plus, cica nu avem Codul Muncii inca... Cine are castig de cauza in acest caz, angajatul sau angajatorul?

Alte discuții în legătură

Reincadrare munca dupa cic ancavasilache ancavasilache Buna, As avea si eu o nelamurire: In 1 oct 2011 urmeaza sa imi inceteze concediul pentru cresterea copilului care implineste 2 ani. Am fost in concediu pe ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Am nevoie de niste lamuriri pt situatia urmatoare: O angajata se reintoare la serviciu dupa 2 ani de CCC. Inainte de a i se suspenda CIM(durata ... (vezi toată discuția)
Restructurare post in timpul concediului de crestere copil Anastasia84 Anastasia84 Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil de 1 an si 6 luni. Lucrez intr-o mare companie multinationala si am trimis o cerere prin care mi-am exprimat ... (vezi toată discuția)