avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere in CCC - conditii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere in CCC - conditii

Va rog sa ma ajutati cu o problema.Eu am nascut in 2009,mai am 4 luni pana la implinirea a 2 ani a copilasului,avand in vedere ca au intervenit probleme de sanatate ale copilului as vrea sa stiu daca ma pot intoarce in CIC(m-am intors in 2010 la lucru),in ce conditii si daca se recomanda prelungirea de la 2 la 3 ani a CIC,acesta in ce conditii se desfasoara.?(financiar si lega)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:23, 23 Februarie 2011
1. Cand ati intrerupt CCC si ati reluat activitatea a fost suspendata plata indemnizatiei pentru CCC.
2. Pentru a se relua plata indemnizatieie pentru CCC mergeti la primarie (unde ati depus dosarul initial) si faceti o cerere de reluare a CCC.
3. Faceti si o cerere catre angajator pentru suspendarea CIM in vederea reluarii CCC. Aceasta cerere aprobata o duceti la primarie.
4. Luati legatura cu medicul de familie si daca copilul este bolnav si are un handicap va trimite la comisia medicala de specialitate pentru constatarea handicapului.
5. Dupa ce primiti certificatul de handicap il duceti le primarie pentru a se prelungi CCC pana la implinirea varstei de 3 ani a acestuia.
6. Indemnizatia pentru CCC este aceeasi cu cea stabilita initial, pana la implinirea varstei copilului de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru copil cu handicap florenta_22 florenta_22 Pe 4 decembrie 2009 am nascut prematur,am stat cei 2 ani cu copilul in CCC iar din cauza unor probleme cu copilul am intrat in comisie si voi mai sta inca un ... (vezi toată discuția)
Urgent prelungire cic! adriana80 adriana80 Buna ziua. Doresc sa imi prelungesc CIC cu inca un an. As vrea sa imi spuneti daca trebuie sa depun la angajator o cerere de prelungire a suspendarii sau ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie daca reiau activitatea din ccc Fulg Fulg Am nascut in 10septembrie 2012. Am optat pentru Concediu ingrijire copil pentru 2 ani. In data de 9 august 2014 ma intorc la serviciu. Sotul nu-si ia concediul ... (vezi toată discuția)