Va rog sa ma ajutati cu o problema.Eu am nascut in 2009,mai am 4 luni pana la implinirea a 2 ani a copilasului,avand in vedere ca au intervenit probleme de sanatate ale copilului as vrea sa stiu daca ma pot intoarce in CIC(m-am intors in 2010 la lucru),in ce conditii si daca se recomanda prelungirea de la 2 la 3 ani a CIC,acesta in ce conditii se desfasoara.?(financiar si lega)
Multumesc
1. Cand ati intrerupt CCC si ati reluat activitatea a fost suspendata plata indemnizatiei pentru CCC.
2. Pentru a se relua plata indemnizatieie pentru CCC mergeti la primarie (unde ati depus dosarul initial) si faceti o cerere de reluare a CCC.
3. Faceti si o cerere catre angajator pentru suspendarea CIM in vederea reluarii CCC. Aceasta cerere aprobata o duceti la primarie.
4. Luati legatura cu medicul de familie si daca copilul este bolnav si are un handicap va trimite la comisia medicala de specialitate pentru constatarea handicapului.
5. Dupa ce primiti certificatul de handicap il duceti le primarie pentru a se prelungi CCC pana la implinirea varstei de 3 ani a acestuia.
6. Indemnizatia pentru CCC este aceeasi cu cea stabilita initial, pana la implinirea varstei copilului de 3 ani.