avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru copil cu handicap

Pe 4 decembrie 2009 am nascut prematur,am stat cei 2 ani cu copilul in CCC iar din cauza unor probleme cu copilul am intrat in comisie si voi mai sta inca un an acasa cu el.
1. Cum procedez cu angajatorul pentru eliberarea adeverintei de venit? Ar trebui sa anunt cu 2 saptamani inainte de a face copilul 2 ani ca am prelungit cu inca un an?
2.Cat voi avea indemnizatia in cel de-al treilea an?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 17 Noiembrie 2011
1. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului (atasati o copie dupadocumentul care atesta handicapul copilului).

2. Faceti acelasi lucru si la Primarie unde ati depus dosarul pentru CCC pana la 2 ani.

3. - Nu aveti nevoie de nici o adeverinta de venit.
- Veti avea aceeasi indemnizatie pentru CCC pana ce acesta va implini 3 ani.
Buna ziua. Imi expira CCC 2 ani in data de 30 noiembrie, dar pe baza certificatului de handicap se prelungeste maternitatea. cu ce data trebuie sa fiu reluata in activitate? se poate cu datya de 30 noi si reluarea si noua suspendare? daca depun la primarie dosarul dupa ac data, nu va fi o intrerupere? Voi primi banii in continuare, sau mai tarziu cu cateva luni?
1. Nu reluati nici o activitate, se prelungeste CCC pana la varsta de 3 ani.
2. Raspunsul meu de mai sus este valabile si pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in ccc - conditii plesana plesana Va rog sa ma ajutati cu o problema.Eu am nascut in 2009,mai am 4 luni pana la implinirea a 2 ani a copilasului,avand in vedere ca au intervenit probleme de ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap cristisy cristisy Buna seara Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an. Acum baietel are 10 luni si a fost ... (vezi toată discuția)