Buna ziua,
Ce se intampla cu o proprietate (cladire+teren) daca proprietara (vaduva) a decedat dar se stie ca are o fiica care a emigrat care nu este de gasit? Sunt prezente trei verisoare primare identificate. Cine poate initia succesiunea si dupa cat timp?
Va multumesc
Dar ce se intampla daca nu se gaseste aceasta fiica?
Fiind in viata decedata nu mai era in ultima perioada in deplinatatea facultatilor mintale si nu s-a putut afla de la ea nici o adresa a fiicei care emigrase si nici fiica nu a fost niciodată în ultimii 9 ani în ţară.
Puteti face declaratii de acceptare a succesiunii. Dreptul de optiune succesorala poate fi exercitat de toti succesibilii (= posibili mostenitori). Pentru toti este acelasi termen - 6 luni de la data mortii celui despre a carui succesiune e vorba.
Daca un mostenitor de rang preferat (fiica in speta) va face acceptarea succesiunii, atunci isi va consolida drepturile dobandite prin acceptare anihiland/zadarnicind dreptul de optiune al mostenitorilor subsecventi (veri primari in speta).
Si ...mai asteptati.
Mostenire
a_alex22
Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au divortat acum 27 de ani eu fiind crescut de mama.Tatal a murit acum 6 ani. Iar sotia lui cu care sa insurat ... (vezi toată discuția)