In 2008 am plecat prin demisie de la firma la care lucram. S-a facut si un inventar si s-a constatat o lipsa de 25.000 ron la un colectiv de 10 persoane, eu fiind gestionarul. Dupa ce am plecat, firma nu a mai luat legatura cu mine deloc. Acum, dupa 2 ani jumate am primit o citatie prin care sunt chemat in judecata pentru plata celor 25.000 lei. Numai eu. Este posibil ? In contractul celorlalti era sris si "gestiune", iar eu consider ca este ilegal sa mi se impute numai mie suma.
Astept raspuns si multumesc.
O astfel de actiune s-ar prescrie in 3 ani, deci faptul ca au trecut 2 ani jumate nu are nicio importanta. Cat despre situatia de fapt, incercati sa va aparati cu toate probele de care dispuneti si sa aratati ca nu sunteti vinovat de lipsa din inventar sau ca nu numai dumneavoastra sunteti vinovat. E bine totusi sa nu va aparati singur.
Da, este posibila antrenarea raspunderii patrimoniale a dvs chiar daca raportul de munca a incetat, dar numai in termenul de prescriptie... in instanta puteti contesta valoarea prejudiciului si sa solicitati efectuarea unei expertize.