avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare apartament

Buna ziua,
Anul trecut am platit un avans de 50% din valoarea unui apartament aflat in constructie urmand ca restul banilor sa-i dau la finalizarea blocului. Azi am fost sunata de catre constructor sa merg sa intabulez apartamentul si sa dau restul de bani pt ca dupa 1 iunie el va trebui sa plateasca TVA de 19% si daca nu merg pana la 1 iunie imi da bani inapoi si pierd apartamentul. Problema e ca blocul inca nu e terminat iar eu am platit constructorului si pentru finisaje. Ce ma sfatuiti sa fac?Am rugamintea sa-mi raspundeti cat de repede posibil.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 11:15, 16 Mai 2008
Cel mai bine ar fi sa mergeti cu antecontractul la un avocat, sa va spuna cine si ce obligatii are ref intabulare. Ar fi trebuit sa fie in sarcina proprietarului actual (dezvoltatorul), insa am vazut contracte din care reiesea contrariul, chiar daca nu explicit. Aveti nevoie de un sfat specializat ca sa nu aveti probleme mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans locuinta de la dezvoltator mirelads mirelads Buna ziua. In anul 2008 am semnat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament cu 2 camere, si am dat un avans. In proiect erau 3 blocuri, insa au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va spun pe scurt problema mea: am un antecontract ... vladsasu vladsasu Buna ziua, Va spun pe scurt problema mea: am un antecontract pentru un apartament, primul termen a fost 31 decembrie 2018 si nici in ziua da azi nu este ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in bloc nou tarnauc tarnauc Doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou in Iasi, aflat in constructie. Termenul de predare al acestuia este septembrie 2016. Dezvoltatorul mi-a ... (vezi toată discuția)