avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E posibil sa...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E posibil sa...?

Am o intrebare:

am facut anul trecut dezbaterea succesorala pe doi bunici ai mei dupa tata. S-au facut certificate de mostenitori cu cote pt fiecare mostenitor. Nu s-a facut insa partajul.

Chestia ca bunica in cauza a mai avut un sot, inainte, care e de fapt bunicul meu adevarat. Iar o buna parte din ce avea ea in masa succesorala care s-a dezbatut era a acestui bunic.

Acestui bunic nu i s-a facut succesiunea niciodata, el murind in razboi.

Intrebare: pot sa deschid partajul (care, cum spuneam, nu s-a facut inca) in instanta pentru toti 3 acesti bunici? Sa se faca din nou imparteala asa cum era corect de fapt?
Am vreo sansa sa iau ce era al bunicului meu adevarat (din masa succesorala care deja s-a dezbatut, in mod incorect?

Certificatul de mostenitor face dovada calitatii de mostenitor si a bunurilor succesorale ( inclusiv a provenientei lor) pina la dovada contrata. In caz ca nu au trecut mai mult de trei ani de la eliberarea certificatului care cuprinde bunuri ce au apartinut bunicului de pe urma caruia nu s-a dezbatut succesiunea puteti solcita anularea acestuia si pe calke de consecinta sa se stabileasca ce bunuri au apartinut bunicului decedat in razboi pentru a avea sanse reale de a culge mostenirea acestuia. Va recomand, dat fiind o multitudine de aspecte succesorale sa va adresati unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire? WisdomLove WisdomLove Buna ziua, Am mostenit de la tatal meu 1/3 din casa parinteasca (a bunicilor). Mai sunt 2 propietari pe aceasta casa, respectiv fratele si sora tatalui meu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Teodor_Dragomir Teodor_Dragomir Bunicul sotiei a decedat. Nu a fost dezbatuta succesiunea. Apoi a murit sotia mea. Succesiunea pentru sotia mea a fost dezbatuta. Apoi a murit si bunica ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire G3orgyq G3orgyq Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme, si ma intereseaza in particular , un subiect despre dezbaterea mostenirii. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)