avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa mediu ambalaje - declaratie anuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa mediu ambalaje - declaratie anuala

Buna ziua,

Sunt foarte noua in domeniul protectiei mediului si incerc sa inteleg ce trebuie sa fac cu taxa la fondul de mediu pt ambalaje.

Societatea la care lucrez nu functioneaza pe baza de autorizatie de mediu, dar inteleg ca tot trebuie sa fac aceasta declaratie anuala pt ambalajele introduse pe piata. Problema e ca nu stiu cum si ce fel trebuie sa o fac.

Am citit OUG 196/2005
Inteleg de acolo ca pt ambalajele de hartie carton pe 2010 trebuia recuperat 60% din cantitatea de ambalaj introdusa pe piata. Inteleg bine?
Iar la plastic 14%? Corect?

Bun.. acum eu stiu cat a introdus pe piata societatea si pt carton si pentru plastic, dar cum trebuie declarat asta ? E formulat tip? Unde trimit? Cum se face? :((

Va rog ajutati-ma!!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Patience, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa fond mediu ambalaje plastic AnaBlanculescu AnaBlanculescu o fabrica de paine scoate pe piata produse panificatie ambalate in pungi si/sau folie plastic. cum se face calculul sumei datorate la fondul de mediu? din oug ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)