avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incheierea contractelor intre absenti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incheierea contractelor intre absenti

Este valabil incheiat un contract de vanzare -cumparare comerciala semnat , stampilat de parti, dar transmis prin fax cu confirmare de primire? Se poate cere anularea lui pentru nerespectarea art.1179?

Este vorba 1179 Cod Civil. In cazul in care cealalta parte il contesta eu il pot proba cu confirmarea de primire?
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2008
Admin, administrator
Ce fel de contract este?Exista conditii speciale cu privire la forma, se impune prin lege ca o conditie de validitate forma scrisa? daca nu eixsta aceasta conditie, nu vad nici o problema cu respectarea sau nu a conditiei pluralitatii exemplarelor. Oricum, e greu de presupus ca daca cealalta parte l-a transmis inapoi prin fax, semnat de SC in cauza, ar mai putea contesta faptul ca detine un exemplar...un exemplar original de fax:D
De fapt, problema nu e incheierea contratelor intre absenti, ci valabilitatea semnaturii pe fax s.a.m.d.
In opinia mea nu vad o problema cu acest contract pe fax- daca nu este o conditie de validitate forma scrisa, si chiar si atunci e discutabil.
In instanta daca ei contesta contractul, vei face proba existentei acordului de vointa si a clauzelor contractuale cu acest inscris - fax, cu martori, si orice alte mijloace admise de lege.
Ca doar de aia exista principiul consensualismului;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract semnat si trimis prin fax art.242 art.242 daca un contract primit prin fax a fost semnat si stampilat si trimis inapoi tot prin fax este considerat valabil? adica nici una din parti nu are semnatura si ... (vezi toată discuția)
Valabilitate act aditional mhldanciu mhldanciu In cazul unui contract comercial intre 2 entitati juridice, care au convenit ca \"Prezentul contract poate fi modificat numai prin acordul scris al partilor\", ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara semnatura si stampila angajatorului ionutciprian ionutciprian am si eu o intrebare acum ceva timp ma-m anjajat la o fabrica de paine si am semnat contractul dar se pare ca cel pe care al am eu nu are stampila firmei si ... (vezi toată discuția)