Care este procedura pt schimbarea organului de cercetare penala?
Cerere catre Parchetul de pe langa Judecatoria unde s-a deschis dosarul sau este o alta procedura?
In speta , este vorba de o localitate mica unde este doar un singur lucrator la Cercetari Penale din cadrul MAI in acea localitate.
Totusi nu suntem naivi, am folosit ''schimbarea'' ca sa fie pe intelesul tuturor. Nu fac lucruri inutile, tocmai de aceea am si deschis subiectul sa fiu absolut sigur. Organul care instrumenteaza dosarul se schimba deosebit de usor.
daca aveti probe care sa fie concludente, pertinente si utile privind lipsa obiectivitatii a celui care face cercetarea penala faceti sesizare catre procurorul care supravegheaza urmarirea penala din dosarul dvs.
Deja intram in polemica si deviem de la subiect insa fiind intrebat am sa raspund:
La ICCJ pt stramutarea procesului se invoca ca si motiv mediatizarea excesiva a cazului iar completul de judecata ar fi lipsit de obiectivitate.
Am avut o astfel de cerere, verbal, iar dosarul a ajuns spre instrumentare catre un alt lucrator CP
Din punct de vedere al Codului de procedura penala nu exista termenul de schimbare a unui anchetator.
Singurele situatii care determina schimbarea unui anchetator sunt motivele de incompatibilitate prev. de art.48 si 49 c.pr.pen
Se zice ca atunci cand sunt 4 avocati , sunt 5 pareri=D> .In functie de motive aveti optiunile:
1. plangere la procuror sau prim- procuror
2.stramutare doar in instanta
3.iar in cazul dvs daca aveti motive temeinice pentru "trimiterea cauzei la alt Parchet " conform codului de proc.penala, faceti cerere la Parchetul de pe ICCJ
-procurorul general
Si pentru ca multi isi dau cu parerea si m-am indignat, iata si temeiul de drept art 217 ind 1 c.proc.pen (( Legea 202/2010) #-o