avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere schimbare organ cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere schimbare organ cercetare penala

Care este procedura pt schimbarea organului de cercetare penala?
Cerere catre Parchetul de pe langa Judecatoria unde s-a deschis dosarul sau este o alta procedura?

In speta , este vorba de o localitate mica unde este doar un singur lucrator la Cercetari Penale din cadrul MAI in acea localitate.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Schroder , utilizator 18:00, 30 Ianuarie 2022
@MATAHACHIRO

Totusi nu suntem naivi, am folosit ''schimbarea'' ca sa fie pe intelesul tuturor. Nu fac lucruri inutile, tocmai de aceea am si deschis subiectul sa fiu absolut sigur. Organul care instrumenteaza dosarul se schimba deosebit de usor.
daca aveti probe care sa fie concludente, pertinente si utile privind lipsa obiectivitatii a celui care face cercetarea penala faceti sesizare catre procurorul care supravegheaza urmarirea penala din dosarul dvs.
Deja intram in polemica si deviem de la subiect insa fiind intrebat am sa raspund:
La ICCJ pt stramutarea procesului se invoca ca si motiv mediatizarea excesiva a cazului iar completul de judecata ar fi lipsit de obiectivitate.

Am avut o astfel de cerere, verbal, iar dosarul a ajuns spre instrumentare catre un alt lucrator CP
Din punct de vedere al Codului de procedura penala nu exista termenul de schimbare a unui anchetator.
Singurele situatii care determina schimbarea unui anchetator sunt motivele de incompatibilitate prev. de art.48 si 49 c.pr.pen
Se zice ca atunci cand sunt 4 avocati , sunt 5 pareri=D> .In functie de motive aveti optiunile:
1. plangere la procuror sau prim- procuror
2.stramutare doar in instanta
3.iar in cazul dvs daca aveti motive temeinice pentru "trimiterea cauzei la alt Parchet " conform codului de proc.penala, faceti cerere la Parchetul de pe ICCJ
-procurorul general
Si pentru ca multi isi dau cu parerea si m-am indignat, iata si temeiul de drept art 217 ind 1 c.proc.pen (( Legea 202/2010) #-o
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Silvia Renate Mihai , Avocat

Alte discuții în legătură

Pot cere schimbarea ag de politie in cazul unei cercetari intr-un dosar penal? popisteanu popisteanu Pot cere schimbarea ag de politie in cazul unei cercetari intr-un dosar penal? Mentionez ca eu sunt partea vatamata, si ca acelasi ag de politie, care este si ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala -recuzare si stramutare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Intr-un dosar penal in legatura cu infractiuni economice, s-a dispus NUP de catre Parchet.Instanta a intors insa dos.pe art.278 alin .8 lit b din C.p.p. ... (vezi toată discuția)
Pot cere stramutarea unei cercetari penale? justlegal justlegal Pe siteul ICCJ am vazut ca o cerere de strămutare trebuie să se refere la o singură cauză şi trebuie să conţină: a) denumirea instanţei pe rolul ... (vezi toată discuția)