avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil

Cum se face o intinpinare. Am inteles ca trebuie copii dupa acte,dar nu stiu ce inseamna "CU COPIE ACTIUNE" si sa depuna intimpinare
Cel mai recent răspuns: ws1 , utilizator 21:49, 23 Februarie 2011
Prin intampinare raspundeti fiecarei carui punct din cererea de chemare in judecata pe care banuiesc, ati primit-o atasata de citatie. Intampinarea o depuneti in atatea exemplare cate parti sunt plus unul pt. instanta . Inscrisurile pe care intelegeti sa le folositi in apararea d/voastra le depuneti in copii atasate de intampinare.
Bafta.
Exact cum scrie in art.115 s.u. din C. pr. civ.

Art. 115. - Intampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura .
Art. 116. - La intampinare se vor alatura atatea copii de pe intampinare cati reclamanti sunt; de asemenea se va alatura acelasi numar de copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, mai mult un rand de copii pentru instanta.
Daca mai multi reclamanti au un singur reprezentant, sau un reclamant sta in judecata in mai multe calitati juridice, se va depune la dosar pentru aceste parti cate o singura copie.
Art. 117. - Cand sunt mai multi parati, ei pot raspunde toti impreuna sau numai o parte din ei, printr-o singura intampinare.
Art. 118. - Depunerea intampinarii nu este obligatorie. In cazul in care nu s-a depus intampinare, presedintele ii va pune in vedere paratului, la prima zi de infatisare, sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare, despre care se va face vorbire in incheierea de sedinta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Darie Tudor, utilizator
Multumesc =D>
Multumesc=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen si modalitate de depunere intampinare florin.claudiu florin.claudiu stiu ca o intampinare se depune cu cel tarziu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit , ce nu stiu este modalitatea de transmitere si daca de exemplu ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar partaj judiciar petje petje Cate dosare se depun in instanta? Cate unul pentru fiecare parte? Trebuie sa fac copii in tot atatea exemplare cati parati sunt+ instanta? Cate dosare ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)