avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas

intrebarea mea este daca mama mea poate renunta la pensia ei in favoarea pensiei tatalui meu decedat care avea o pensie mai mare
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:07, 27 Februarie 2011
e interesant ce citesc dar la ghiseu i sa spus mamei mele ca nu poate primi aceasta pensie de urmas!si totusi as vrea sa stiu cum sa procedez mai exact ca daca mergem la ghiseu vom primi acelasi raspuns! eventual sa trimit o petitie catre casa de pensii?
laslau a scris:
mi-a zis o cunostinta ca de fapt daca renunti la o pensie in favoarea celei pe care a avuto cel decedat primesti de fapt doar jumatate din pensia pe care a avuto persoana decedata! e adevarat ?

:-/ Domnule, dumneavoastra cititi raspunsurile? In primul meu mesaj am scris cum se stabileste o pensie de urmas. Cuantumul unei pensii de urmas este mai mic decat jumatate din cuantumul pensiei sustinatorului decedat.

laslau a scris:
e interesant ce citesc dar la ghiseu i sa spus mamei mele ca nu poate primi aceasta pensie de urmas!si totusi as vrea sa stiu cum sa procedez mai exact ca daca mergem la ghiseu vom primi acelasi raspuns! eventual sa trimit o petitie catre casa de pensii?

V-am raspuns la aceasta intrebare, dar reiau: mama dvs. sa depuna la casa de pensii cerere privind acordarea pensiei de urmas si sa precizeze in cerere ca opteaza pentru cea mai avantajoasa pensie.

O eventuala decizie de respingere a acordarii drepturilor de pensie de urmas va fi motivata. O petitie nu ajuta la nimic, pierdeti timpul (si banii, evident).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie mariana genoiu mariana genoiu buna Tata a murit acum 2 luni.Avea o pensie de 1100, mama are pensia de 550 si nu se prea ajunge .Intrebarea mea este:exista posibilitatea ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas 2014 rev3enge rev3enge buna seara, am si eu o intrebare...bunicamea de 80 de ani are o pensie de 350 lei de pe urma CAP (desi pe cupon ii scrie indemnizatie sociala, aceasta este ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de optiune la pensie? ovi1 ovi1 Buna seara; apelez la dvs cu rugamintea sa imi spuneti daca exista posibilitatea ca sotul supravietuitor, pensionar, sa poata opta pentru a lua pensia sotului ... (vezi toată discuția)