laslau a scris:
mi-a zis o cunostinta ca de fapt daca renunti la o pensie in favoarea celei pe care a avuto cel decedat primesti de fapt doar jumatate din pensia pe care a avuto persoana decedata! e adevarat ?
:-/ Domnule, dumneavoastra cititi raspunsurile? In primul meu mesaj am scris cum se stabileste o pensie de urmas. Cuantumul unei pensii de urmas este mai mic decat jumatate din cuantumul pensiei sustinatorului decedat.
laslau a scris:
e interesant ce citesc dar la ghiseu i sa spus mamei mele ca nu poate primi aceasta pensie de urmas!si totusi as vrea sa stiu cum sa procedez mai exact ca daca mergem la ghiseu vom primi acelasi raspuns! eventual sa trimit o petitie catre casa de pensii?
V-am raspuns la aceasta intrebare, dar reiau: mama dvs. sa depuna la casa de pensii cerere privind acordarea pensiei de urmas si sa precizeze in cerere ca opteaza pentru cea mai avantajoasa pensie.
O eventuala decizie de respingere a acordarii drepturilor de pensie de urmas va fi motivata. O petitie nu ajuta la nimic, pierdeti timpul (si banii, evident).