Buna seara,
Respectuos va rog daca poate cineva sa-mi dea un sfat in problema urmatoare:
In anul 2006 am lucrat intr-o institutie cu un contract de munca pe perioada determinata de 8 luni, perioada in care nu am avut nici o abatere disciplinara si nu am fost sanctionat, ba chiar mi s-a intocmit si o evaluare pozitiva a activitatii, despre care am luat la cunostinta pe baza de semnatura. In anul 2010 am vrut sa ma angajez la o alta institutie, care a cerut o caracterizare a mea de la fostul angajator. Fostul angajotor mi-a facut o caracterizare in care a scris ca in perioada in care mi-am desfasurat activitatea am savarsit unele abateri. Aceasta caracterizare negativa a avut repercursiuni asupra mea. Ce ma sfatuiti sa fac, deoarece e posibil ca la o noua incercare de angajare sa patesc la fel? Pot da in judecata fostul angajator? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Conform Codului Muncii, i-am solicitat fostului angajator o copie de pe fisa de evaluare a mea care ar trebui sa existe la dosarul personal, avand in vedere ca e vorba de o institutie de renume, dar refuza sa-mi inmaneze acea copie.
Sanctiune
joe17
Buna ziua tuturor!
Vin cu o intrebare: avem un angajat care initial a fost incadrat in institutie pe un post de executie, intr-un birou. Ulterior a dat ... (vezi toată discuția)