avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind incetarea unui cim.
CIM ultima zi lucrata pe data de 31.01. In cazul asta care este data plecarii, 31 sau 01 luna urmatoare. Sunt persoane care spun ca data plecarii coincide cu ultima zi lucrata, dar sunt si persoane care spun ca data plecarii este 01 ale lunii urmatoare.
Data plecarii apare in D112 si e un camp care, in opinia mea, trebuie tratat cu maxima seriozitate, ca de altfel toate campurile din orice declaratie.
Multumesc frumos si o zi buna.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
noiembriesm, utilizator
Cel mai recent răspuns: noiembriesm , utilizator 18:04, 24 Februarie 2011
freeelis a scris:

Daca data incetarii c.i.m. este 31 , nu are cum in acte sa apara data de 01....va apare data de 31.

Ultima zi lucrata 31, in decizie se spune ceva de genul : incepand cu data de 01 inceteaza cim bla, bla, bla,
Care este in opinia dvs privind data la care a plecat salariatul? Sunt programe de salarizare care considera ca data plecarii coincide cu ultima zi lucrata. Bineinteles sunt si persoane de la ITM, contabilitate, alte servicii care sustin acest aspect. Eu consider ca data plecarii este 01, iar in declaratia d112 asa este corect sa se treaca. Ce parere aveti?
noiembriesm, utilizator
Data incetarii unui raport de munca coincide cu data ultimei zile lucrate ... de exemplu, c.i.m. incheiat pe durata determinata va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat si nicidecum a doua zi dupa expirarea duratei;
data incetarii c.i.m. cu acordul partilor va fi data stabilita de parti si nicidecum a doua zi dupa aceasta data.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Citez: nicidecum a doua zi. Nu stiu de unde ati scos asta, pentru ca eu am spus 31 ultima zi lucrata, 01 data incetarii. Atat dvs, cat si domnul avocat de mai sus aruncati expresii care tin de monitorul oficial, dar sunteti incapabili sa vorbiti la obiect. Deci, puteti sa prezentati un raspuns in cifre?
noiembriesm a scris:

Citez: nicidecum a doua zi. Nu stiu de unde ati scos asta, pentru ca eu am spus 31 ultima zi lucrata, 01 data incetarii. Atat dvs, cat si domnul avocat de mai sus aruncati expresii care tin de monitorul oficial, dar sunteti incapabili sa vorbiti la obiect. Deci, puteti sa prezentati un raspuns in cifre?

:offtopic:
De unde ati tras dvs incapacitate noastra de a vorbi ? .. inainte de a face un atac la persoana mai bine cititi Regulamentul de postare.
freeelis a scris:

noiembriesm a scris:

:offtopic:
De unde ati tras dvs incapacitate noastra de a vorbi ? .. inainte de a face un atac la persoana mai bine cititi Regulamentul de postare.

Da, vorbim de atac la persoana. De ce nu spuneti ca v-am insultat? Am mai primit raspunsuri de la dvs, raspunsuri de bun simt, la obiect. Ma asteptam la altceva din partea dvs, sincer. Nu este in interesul meu sa jignesc, sa insult pe cineva, dar poate ca nu intelegeti sau poate ca nu vreti sa intelegeti. O intrebare simpla, presupune raspunsuri simple, nu cim, demisie, 55 cu lit b, incetare de drept sau alte exprimari cu care va recomandati. Imi pare rau ca va spun, dar vorbiti pe langa subiect. E grav ca nu observati.

Alte discuții în legătură

Completare d112 ContSters289528 ContSters289528 As dori sa stiu ce data se completeaza in D112 la \\"\\"data plecarii\\"\\" ? E data incetarii CIM? Sau e ultima zi lucrata? As dori sa imi mentionati si ... (vezi toată discuția)
Cu ce data inceteaza cim El40la El40la Ultima zi de lucrata a fost 24 .01 2018. CIM mi-a încetat pe 31 01 2018, așa reiese din decizia de încetare CM.Este corect așa? (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal incetare contract Manin Manin buna ziua e corect sa daca un anjatat lucreaza pana in 30 si incepand cu 01 inceteaza contractul de munca, sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm ... (vezi toată discuția)