avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile Angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile Angajatilor

Buna ziua,am o serie de intrebari fara raspuns,sper sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns concret,de pe acest forum.Sa incep cu inceputul,Ma-m angajat acum 3 anii la un magazin alimentar,ca vanzatoare,neavand pana atunci carte de munca,patroana mi-a dat sa semnez un contract,bineinteles ne-complectat,dupa o saptamana imi da contractul in brate complectat cu durata muncii-4 ore pe zi adica-20 de ore pe saptamana si salariul de 250 lei. In realitate lucram o zi de la 6:30 pana la 22:30 si a doua zi liber,salariu de 800lei,i-am spus sa imi treaca salariu minim pe economie pe contract,dansa a spus ca nu are voie fiindca nu am experienta sau un curs de vanzatoare,cu toate ca eu stiam ca se poate trece muncitor necalificat in contract,mi-a mai spus de asemenea ca nu ma incalzeste cu nimic daca imi trece minimul pe economie in contract,ba mai mult daca vreau neaparat o sa iau bani mai putini deoarece trebuie sa imi plateasca impozitul la stat,sau iau aceeasi banii ca salariu si ii aduc de acasa banii pentru impozit,bineinteles ca nu mi-a schimbat nimic,in anul 2010,in decembrie ma-m hotarat sa renunt la locul de munca,ia-m spus ca pe data de 15 este ultima zii a mea de munca,ok a venit data de 15 mi-a dat salariul si atat.Cu toate ca la angajare mi-a oprit bani munciti pe doua saptamani,drept gaj 200 lei.Pe data de 30 decembrie a spus ca m-ii da,toate bune si frumoase ajung la magazin o intreb daca imi da bani si dansa imi spune 'Iti dau acum 1 mil si inca 1 mil luna viitoare'. si atat,plec acasa cu milionul in buzunar,ok pe data de 15 ianuarie ma duc la magazin intreb daca imi da si mie cineva banii,m-ii se spune ca nu a fost vanzare,sa vin pe 30 ian. ca m-ii da atunci,plec ma duc si iar vin pe data de 3 februarie si imi da 50 lei asa in scarba o colega,de ceilalti 50 lei,nu mai stie nimeni daca o sa m-ii dea,vreau sa stiu daca pot sa reclam undeva chestia asta,sa imi pot cere drepturile pentru faptul ca a facut contractul cum a vrut ea,neavand nici o legatura cu programul care il lucram in realitate,oricum sunt nereguli la toate angajatele din magazinul ala,si fata de contracte si de igiena din magazin,dar a scapat de fiecare data de OPC si alte controale dand mita decat sa ia amenda.Va multumesc frumos si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 14:59, 24 Februarie 2011
modul in care s-a facut contractul de munca trebuia reclamat la ITM, la angajare ori in timp ce munceati acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul m-a pus să semnez două foi în alb cu explicația că sunt pentru concediu, dar mi-a făcut lichidarea. avea voie să mă dea afară neanunțată? creti cristina creti cristina Am fost angajata intr-un magazin de haine (second). Pe contract aveam program de 6 ore, ( 09:30-15:30) salariu brut 1425, Dar, eu in loc de 6 ore, stateam 9 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu Buna ziua,m/am angajat la un magazin alimentar ca vanzatoare acum ceva timp.Cand contabilul a adus contractul meu de munca la magazin eu eram libera si sefii ... (vezi toată discuția)
Demisie la patron=concediere? Am fost angajat la patron, cu contract de colaborare (evident pe o suma modica pe luna,800 mii lei, in realitate fiind platit cu comision). In momentul, cand ... (vezi toată discuția)