Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine intr-o problema . Am de contestat o amenda pe societate comerciala , stiu ca trebuie sa merg la judecatorie si sa depun contestatie , inclusiv la sediul institutului care mi-a dat amenda, dar nu stiu ce trebuie sa contina acea contestatie. Daca puteti sa-mi da-ti un exemplu sa ma ajutati. Va multumesc anticipat.
In cazul in care este amenda contraventionala catre S.C. , trebuie sa scriu in plangere o persoana fizica , eventual administratorul societatii care cere anularea procesului verbal?
Sunt modele de plangeri pe internet. Aceasta este treaba unui avocat si daca doriti sa castigati procesul trebuie sa aveti o plangere la obiect si cu argumente juridice. Se spune ca un proces este pe jumatate castigat daca cererea de chemare in judecata este bună. Este bine să angajati un avocat de la inceput pentru ca altfel s-ar putea sa nu va mai salveze avocatul. Sunt in joc banii şi timpul dvs. şi nu este bine să riscati. Alegerea va apartine. Mult succes !
Plangerea trebuie facuta in 15 zile de la comunicarea procesului verbal, in numele firmei dvs daca aceasta a fost sanctionata. Sa precizati toate datele de identificare ale societatii, inclusiv de cine e reprezentata (administrator) . Mentionati ca este formulata impotriva procesului verbal nr...seria...data...incheiat de organul constatator -institutia X , careia ii mentionati si datele de identificare pentru a putea fi citata. Spuneti doar ca apreciati ca respectivul proces verbal este netemeinic si nelegal si ca veti depune motivele pe care va intemeiati plangerea pana la primul termen de judecata.
Semnati si stampilati. Nu trebuie sa precizati ca veti avea sau nu un avocat.
Plangerea suspenda executarea amenzii, asa ca merita sa atacati procesul verbal.
De aceea, dupa ce inregistrati plangerea, depuneti o copie la organul constatator ca sa va suspende executarea.
Dupa ce rezolvati aceste urgente, va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa formuleze un memoriu cuprinzand motivele de fapt si de drept ale plangerii pt. ca altfel riscati sa va respinga plangerea . Acum nu se mai poate face recurs asa ca....aveti o singura sansa. Dl Alex Bogdan are dreptate, nu e bine sa riscati . Succes!