avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 320 indice 1 CPP incompatibil cu art 74 lit. c din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 320 indice 1 CPP incompatibil cu art 74 lit. c din Cp

interesant !!!,aplicarea art. 320 indice 1 din c.p.p. este compatibila cu aplicarea art. 74 lit. c din cod pen. in conditiile in care in faza de UP inculpatul sau invinuitul nu are atitudinea ceruta de conditiile circumstantei anenuante? Desi am intalnit un caz in care procurorul a cerut si aplicarea art. 74 lit.c cand la primul termen s-a mers pe art. 320 indice1 consider ca nu este corect. Ca argument apreciez ca in asemena situatii, nu se poate vorbi de o cainta ( nu activa ca cea de la art. 74 lit.d) venita independent de prefigurarea mintala a inculpatului care ia la cunostinta de faptul ca, daca recunoaste, pedepsa lui se va stabili in limte minime si maxime reduse cu o treime.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:22, 24 Februarie 2011
Uimitor
Se urmareste simplificarea judecatii.
Am intalnit instante care dupa ce ma oboseam in mod deosebit si atunci cand avea ultimul cuvant inculpatul...rostea vorbe total aiurea...

Instanta il intreba: Regretati fapta sau faptul ca sunteti arestat?

Cam asa se prezinta situatia si in aceste cazuri...

Daca pledeaza vinovat are dreptul de a beneficia de o reducere a limitelor de pedeapsa prevazute de lege...
Prin recunosterea faptei se simplifica judecata...

Decat sa nege aiurea si sa complice cercetarea judecatoreasca prin necesitea unui probatoriu care sa complice judecata,... mai bine recunoste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni vvvvvv vvvvvv Inculpatul mai poate beneficia de prevederile art. 320 indice 1 C.p.p. , daca recunoaste doar o parte a faptelor savarsite , retinute in rechizitoriu , iar ... (vezi toată discuția)
Vis sau realitate? Jeflea Dorel Ovidiu Jeflea Dorel Ovidiu Disp art 320 ind 1 Cpp aplicabil alaturi de 72,74,76 Cp si / sau alaturi de 18 ind 1 Cp? (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara , sunt cercetat pentru ucidere din culpa cu un accident auto, dosarul a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va ... (vezi toată discuția)