avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Vanzare program informatic creat de un economist fara ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Vanzare program informatic creat de un economist fara studii informatice

Buna ziua,
Sunt economist (fara studii informatice) si am creat un program de contabilitate pentru firme mici. As putea inregistra la ORDA si vinde acest program chiar daca nu am studii informatice?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 17 Mai 2008
Pentru a fi recunoscut ca autor al unui program pentru calculator nu este necesara vreo formalitate, dreptul de autor este recunoscut si protejat din momentul crearii operei. Dreptul de autor pentru programele create in cadrul unui contract de munca apartin angajatorului.

Trebuie sa se inregistreze in RNPC, persoanele fizice autorizate si persoanele juridice care desfasoara pe teritoriul Romaniei oricare dintre urmatoarele activitati:
a) producere de programe pentru calculator;
b) import de programe pentru calculator;
c) distribuire de programe pentru calculator;
d) inchiriere de programe pentru calculator;
e) comercializare de programe pentru calculator; (O.G. nr. 25/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 17 alin. 1).

Persoanele fizice sau juridice, inregistrate in RNPC, sunt obligate sa inscrie programele pentru calculator in RNPC, inainte de introducerea acestora in circuitul comercial (O.G. nr. 25/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.20)

Mai multe detalii gasiti aici [ link extern ] /

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie inregistrate la o.r.d.a. produsele de software inainte de vanzare ? Istvan73 Istvan73 Dezvolt programe de facturare, de contabilitate, etc. Aceste programe trebuie inregistrate la ORDA inainte de vanzarea lor (este obligatoriu inregistrarea)? ... (vezi toată discuția)
Am dezvoltat mai multe aplicatii software, cum le inregistrez? VictoriaPantir VictoriaPantir Am dezvoltat mai multe aplicatii software de gestiune, am eu dreptul sa le vand ca firma, clientilor finali fara a le inregistra, ori nu? Daca da, unde se ... (vezi toată discuția)
Cum se obþine dreptul de autor, unde anume ºi cât dureazã? Alli91 Alli91 Salutare, As dori putina lamurire despre drepurile de autor si anume, cum sa fac ca sa obtin drepturi de autor pe o lucrare originala proprie, la ce tarif ... (vezi toată discuția)