avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termenii contractului de asigurare pot fi modificati ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termenii contractului de asigurare pot fi modificati fara acordul ambelor parti?

Mama mea are contract de asigurat incheiat in 2010 in care se angajeaza sa plateasca lunar o suma de 10 RON pe luna reprezentand contributia sa la viitoarea pensie. In ianuarie 2011 este notificata ca suma minima cu care poate contribui la aceasta este de 220RON. Este ok ca contractul sa fie reziliat in cazul in care mama nu plateste aceasta noua suma ceruta de casa de pensii? Si daca da ce se intampla cu sumele depuse deja? Mentionez ca mama mea are 60 de ani si nu are nici-un venit. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
stoian marioara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza , Traducator autorizat 15:43, 11 Martie 2011
Ptr. dna. Stoian Marioara. Recomand prezentarea mamei dvs. la cjp. si rezilierea contractului pentru a se evita plata unor penalitata sau dobanzi pana la data rezilierii.p.burbea
Daca este vorba de actuala conducereasa zisa stat, da se poate orice. Dar in ncazul dv asiguratorul nu poate si daca nu sunteti de acord puteti rezilia contractul chiar si prin neplata fara repercusiuni.
Adrian.Tudor a scris:
Daca este vorba de actuala conducereasa zisa stat, da se poate orice.

Ma scuzati, dar este vorba despre aplicarea legii civile in timp si despre cele doua principii care o guverneaza.

Adrian.Tudor a scris:
Dar in ncazul dv asiguratorul nu poate si daca nu sunteti de acord puteti rezilia contractul chiar si prin neplata fara repercusiuni.

Un contract de asigurare nu poate fi reziliat "prin neplata". Neplata venitului asigurat si nerezilierea contractului de asigurare sociala genereaza obligatia asiguratului de a plati majorari de intarziere.
Dna Stoian, eu am fost la Casa de pensii la sfarsitul lunii ianuarie si erau mai multe persoane in situatia mamei dvs. Tot ce va pot spune e ce am auzit din comentariile lor: au facut cerere de reziliere si au trebuit sa plateasca sumele restante pana la data cererii de reziliere. Nu stiu sa va spun daca trebuie sa le plateasca imediat sau nu. Dar este mai bine sa se duca si sa vorbeasca acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie c.a.p. lucatelli lucatelli Buna ziua! Mama mea a lucrat la C.A.P. cu norme dupa terminarea scolii de tehnician. Acum are 63 de ani, a scos de la Casa de Pensii o adeverinta cu anii ... (vezi toată discuția)
Pensie poptelecan poptelecan pana la finele 2010, am platit obligatii asigurari pensii in suma de 100 ron lunar, pentru un membru din familie neangajat. recent am aflat ca se poate plati ... (vezi toată discuția)
Extras de cont de la cas gmadalina gmadalina Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema pe care o intampin. Am incheiat un contract cu Casa de Asigurari Sociale in 02.05.2012 pentru ... (vezi toată discuția)