avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi legale are tatal copulului asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi legale are tatal copulului asupra minorului daca nu suntem casatoriti?

Va rog sa ma ajutati in aceasta problema:
Am un copil in vasta de 1 an si 5 luni, acest copil a fost crescut numai de mine pana acum 3 luni cand am inceput serviciul si cazand de acord cu tatal copilului (concubin) am ajuns la concluzia ca bunica (mama lui) ar fi cea mai indicata sa aibe copilul in grija deoarece eu imi termin programul in jur de orele 22 cand copilul doarme.
Acum cateva zile m-am certat cu tatal copilului cand m-am dus sa imi i-au copilul acasa, a incercat sa ma dea afara din casa fara copil, am chemat politia... am luat copilul acasa, dar vrea sa ma dea in judecata sustinand ca de 3 luni el imi creste copilul si vrea sa ma decada din drepturi.
Are sanse sa faca asta?
Acum eu am luat copilul acasa la mine dar dealtfel m-a amenintat ca va lua abuziv copilul de la mine si va astepta sa il dau eu in judecata atunci ( stie ca politia nu se baga in astfel de cazuri)
Ce pot face? sunt disperata imi este frica sa nu imi ia copilul intr-un fel sau altul
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:38, 25 Februarie 2011
Certificatul medico-legal,va va ajuta in instanta pentru a arata comportamentul violent al concubinului dvs.Asta va cintari mult in favoarea dvs.din cite cunosc eu,pentru incredintarea minorului.
Domnii avocati va vor indruma ce anume trebuie sa faceti in continuare.:luck:
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
ContSters179589, utilizator
Avand in vedere situatia expusa, este necesar sa formulati pe rolul instantei o actiune de incredintare a minorului si stabilire a pensiei in favoarea acestuia.
In cadrul actiunii este necesar sa probati ca este in interesul minorului ca acesta sa va fie dvs. incredintat si ca aveti conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de catre tata.
Instanta analizeaza in astfel de cazuri , cele mai prielnice conditii ce pot fi oferite minorului de catre ambii parinti.
Certificatul medico-legal atesta leziunile suferite, nr. de zile necesar ingrijirilor medicale, modul producerii leziunilor - prin lovire cu corp dur/de corp dur in functie de situatie si data posibila a producerii leziunilor, insa nu si cine v-a cauzat aceste leziuni.
Prin urmare chiar daca obtineti un astfel de certificat si doriti sa formulati plangere pentru savarsirea infractiunii de lovire, va fi necesar sa probati cu martori plangerea formulata
Plangerea se formuleaza in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, si se adreseaza la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Aceeasi situatie si in cazul in care intelegeti sa va folositi de aceasta proba in procesul de incredintare fiina necesara probarea violentei concubinului cu martori.
In privinta dreptului de vizita pe care il poate solicita tatal minorului, in situatia in care veti obtine incredintarea, acesta poate fi unul extins sau unul retrans , cu luare in domiciliul tatalui in anumite perioade sau numai cu vizitarea minorului la domiciliul dvs. in prezenta dvs., insa totul tine de modul in care va veti apara, cu alte cuvinte de aparare si probatoriile adminstrate.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul tatalui, ancheta sociala.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune corporala MariusMRS MariusMRS Buna, ma numesc Marius si as dori sa ma ajutati cu un raspuns. In toamna anului 2010 am fost agresat de o persoana. Am mers la politie, am depus plangere insa ... (vezi toată discuția)
Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)
Abuz in familie bebito&bebita bebito&bebita daca am facut o plangere la politie impotriva sotului pentru violenta si apoi obtin si certificat medico-legal , pentru alta violenta , ce se intampla ? (vezi toată discuția)