avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzarea eliberarii unui acord al asociatiei.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzarea eliberarii unui acord al asociatiei.

Buna ziua,


Am si eu o problema cu presedintele asociatiei,


Zilele trecute i-am dus o adeverinta tip de la Registrul Comertului pentru acordul asociatiei in vederea infiintarii unui PFA. Eu sunt proprietarul, dar PFA-ul il fac pe numele iubitei mele care locuieste cu mine de 7 ani si are aceiasi adresa in buletin. Presedintele cauta nod in papura sa nu imi elibereze acea adeverinta ( cei drept am si o restanta de 2500 de ron la intretinere), prima data mi-a spus sa dau o declaratie pe propria raspundete precum ca persoana respectiva ( iubita mea) locuieste la adresa aia ( adica unde stau si eu si sunt proprietar) dupa care (asta e chiar de tot :D) ma trimis sa ii aduc de la notar o cerere pe propria raspundere ca traim in concubinaj si ca locuim impreuna la adresa respectiva, lucru ce mie unul nu mi se pare normal. Acum rugamintea mea la voi este.... pot gasi undeva vre-un aliniat in vre-o lege cu care sa ii dau peste bot? nu de alta dar PFA-ul nu isi va desfasura activitatea la adresa respectiva, adresa va fi doar sediul social, activitatea urmand a se desfasura pe teren, lucru ce e greu de inteles de catre presedinte.

Practic el prin ceea ce face , ia dreptul omului de a muncii.



Va multumuesc.
Cel mai recent răspuns: ionutz23 , utilizator 22:55, 26 Februarie 2011
Da,este o situatie delicata ,nu singulara,in care printr-un concurs de imprejurari,
nefericit pentru una dintre parti,se ajunge ca cel mandatat sa reprezinte interesele generale ale proprietarilor ,sa refuze din motive numai de el stiute sa dea diferite acorduri
Prevederile in vigoare ,L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007,nu prevad dispozitii de obligare a presedintelui ,pentru a da acordul la taote cererile venite din partea proprietarilor ,mai intervine sistemul de simpatii-antipatii
Incercati achitarea restantei si poate presedintele revine asupra deciziei
da, dar pentru a plati acea restanta, zic eu ca un venit in plus ( cel rezultat dupa infiintarea PFA-ului) m-ar ajuta sa scap mai repede de datorii.
Dati-le peste ”bot”platind restanta si intretinerea.
Ce relevanta are in opinia dvs conditionarea platii restantei de PFA ?
Restanta nu este conditiionata de PFA. Spun doar ca odata obtinut PFA-ul apare un venit in plus Dar daca presedintele refuza eliberarea acordului, se poate spune ca ma priveaza de dreptul la munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adev.cu datorii? corny39 corny39 Mama cu doi baieti care stau intr-un ap.cu 2 camere, au intretinere neachitata din luna mai 2010 in val.de 500 lei RON, al trei-lea baiat care nu mai sta in ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie-compatibilitate AsociatiaNr1 AsociatiaNr1 Buna seara. In urma neregurilor constatate aici : http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_147297/Contract-modificat-de-presedinte.html ... (vezi toată discuția)
Modalitati de recuperare bani de la vechiul presedinte maria_73 maria_73 Buna ziua, Ma numec Maria si va solicit ajutorul in urmatoarea problema. Pana anul trecut in octombrie, timp de 6 ani, am avut presedinte un avocat , cu ... (vezi toată discuția)