avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutor-hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutor-hartuire

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o cunostinta apropiata de a mea este hartuita de o fata: este urmarita in continuu, primeste mesaje in care i se aduce la cunostinta ca este urmarita si ca i se cunosc toate miscarile, atat ea cat si mebrii familiei ei au fost atacate de niste straini (probabil platiti de ceea care o hartuieste, dar nu putem sa dovedim acest lucru).
Din cate am citit pana acum in legislatie, am vazut ca din 1 octombrie 2011 cand o sa intre in vigoare noul Cod Penal acest fapt va fi pedepsit.
Dar ce sa facem pana atunci? Hartuirea nefiind legiferata, nu se incepe urmarire penala impotriva persoanei in cauza. Politia spune ca pana cand nu-i face rau fizic nu au ce sa faca. Este revoltator #-o... chiar trebuie sa asteptam sa-i faca rau X-(? Lucrurile se inrautatesc zi ce trece si din simplu hartuire prin apelui neterminabile si mesage am ajuns deja la violenta fizica. Persoana hartuitoare este vazuta cu lume interlopa si avem convingerea ca se pregaterste sa-i faca fetei ceva. Cunostinte mea a apelat deja la un avocat dar el este de aceeasi parere ca si politia. Mai mult, politia i-a atras atentia ca daca continua sa o acuze pe respectiva, cea din urma poate s-o dea in judecata pentru calomnie. Persoana hartuitoare are rude la politia locala care face aceasta treaba si mai urita - insa nu suntem momentan convinsi ca ruda este implicata.
Nu exista ceva prevederi in constitutie sau in legislatia europeana pe baza carora se poate face ceva?
Va rog sa veniti cu pareri daca doriti sa ne ajutati.
Multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Cs B, Contabil
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 12:07, 2 Martie 2011
Incercati sa se ajunga la o confruntare la politie. Faceti plangere la parchet si solicitati ca fata si persoana ce o hartuieste sa fie confruntati sa spuna ce are cu ea.Un motiv trebuie sa existe.Vedeti daca mesajele suna a santaj, puteti incerca sa il acuzati de santaj, amenintare, prin intermediul plangerii.Sa obtineti nr de inregistrare pt plangere,Raspuns veti primi in 30 de zile.
Insa fata nu trebuie sa arate teama.Hartuitorii se folosesc de teama acelei persoane, se hranesc cu slabiciunile si teama lor
Nu raspundeti provocarilor sub nici o forma.
Apelati la sprijinul politiei care va ofera sansa sa descoperiti cine se ascunde in spatele acestor"manevre"de intimidare.
Prin serviciul de investigarea crimei organizate se poate descoperi grupul de interese al distrugerii integritatii sanatatii ale unei/unor persoane.
Solicitati sprijin in scris si va avea supraveghetor pana la flagrantul ce va urma pentru a dovedi infractiunea de hartuire.
Apelati la serviciul de urmarire a telefonului ,pentru ca asa se va constata mai urgent autorul sau autorii.
Persoana in cauza sa solicite si ajutorul unui psiholog ,pentru a putea trece mai usor peste acest calvar.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt hartuita telefonic de un individ pe ca nu il cunosc!!!! si de ceva timp a inceput cu agresiuni!!!! iuliana2466 iuliana2466 Buna ziua din nou. In intrebarea anterioara am spus ca sunt hartuita telefonic de un individ care acum il hartuieste si pe sotul meu ( noi locuim separat) , ii ... (vezi toată discuția)
Ce calitate am eu -martor sau faptuitor? ContSters362885 ContSters362885 O femeie nebuna a facut o plangere impotriva mea de hartuire, nu stiu ce a scris in ea, chiar sunt curioasa. E o interlopa pe care eu am descoperit-o si acum ... (vezi toată discuția)
Hartuire sexuala... FodorBenjamin FodorBenjamin Vă rog să mă ajutați să găsesc o modalitate de a scăpa pe o prietenă de un 'animal'... s-a întâmplat că acest bărbat a reușit să o seducă ... (vezi toată discuția)