avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament prin procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament prin procura

Vrem sa cumparam un apartament pe care dorim sa-l vindem tot anul acesta, speram noi in profit.
Agentul imobiliar ne-a propus un artificiu prin care sa evitam taxele catre stat (3% daca vindem in primii 3 ani) si taxele notariale:

- vanzatorul face o procura pe numele cumparatorului

- notarul face o sesizare la Oficiul cadastru prin care blocheaza apartamentul astfel incat proprietarul actual nu mai are acces la apartamentul respectiv

- tot la notar vanzatorul declara in scris cu semnatura ca si-a primit toti banii solicitati si nu mai are nici o pretentie cu privire la apartamentul respectiv.

Intrebarea mea este: riscam in vre-un fel banii pe care ii dam? se poate razgandi proprietarul? mai poate cere inca o data banii sau si mai rau, poate vinde altcuiva tot acel apartament? noi putem vinde in conditii legale mai departe?
si daca ne razgandim si vrem sa-l pastram, care sunt pasii de urmat, ce taxe se platesc atunci si cum il trecem pe numele nostru?
sincer suntem cam reticenti si ne este frica sa nu pierdem banii.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 23:31, 26 Februarie 2011
Intre a pierde toti banii dati pe apartament + ani de zile prin tribunale si a cistiga 3% cat reprezinta impozitul....dvs ce alegeti? Cam asta cred ca e intrebarea.
un notar ne-a propus varianta de mai sus pentru a evita taxele catre stat. eu vreau sa stiu daca este legal si daca actualul proprietar se poate razgandi sau daca ramane incontinuare cu drepturi depline pe apart chiar daca se face notificare scrisa la notar prin care el declara ca si-a luat toti banii solicitati si nu mai are nici un fel de pretentie asupra acelui imobil. procura se poate revoca?
pana luni trebuie sa luam o decizie, ne poate ajuta cineva cu un sfat? as prefera cineva specializat. multumesc
Procura e revocabila, procura inceteaza prin moartea celui care a dat-o ...etc.

Daca prin "cineva specializat" intelegeti pe cineva care sa va spuna acum ce vreti sa auziti fara sa aiba habar despre ce vorbeste (ce diligente s-au facut pentru aceasta cumparare "afacere"!?!) atunci eu ma declar ..."nespecializata"
...sa zicem ca doamne fereste proprietarii decedeaza...procura inceteaza in acest caz si nu veti mai putea vinde in baza ei,daca totusi staruiti faceti o promisiune de vanzare/cumparare in care se specifica plata integrala a pretului si posibilitatea de a ceda drepturile catre un tert=cumparatorul dvs promisiune pe care sa o notati in cf dublata daca vreti de o procura catre o persoana de incredere pt vanzarea catre dvs sau cesionarul antecontractului...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
ContSters4579, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune promisiune vanzare apartament giv giv Buna ziua. Am o intrebare pentru cunoscatori. Am negociat cumpararea unui apartament pentru care am luat cu imprumut o suma foarte mare de bani. Am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va atașez următorul mesaj citit un contract pe ... AdrianaNicolae20 AdrianaNicolae20 Buna seara. Va atașez următorul mesaj un contract pe care l am semnat si vreau sa l modific pt ca nu e ceea ce am cerut. Am cerut ca pe un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare- cumparare teren lianaliana lianaliana Suntem doua persoane in varsta (una oarba si cealalta cu o vedere foarte slaba, neputand niciuna dintre noi sa folosim ochelari de vedere) care am incheiat la ... (vezi toată discuția)