avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Va atașez următorul mesaj citit un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Va atașez următorul mesaj citit un contract pe ...

Buna seara. Va atașez următorul mesaj un contract pe care l am semnat si vreau sa l modific pt ca nu e ceea ce am cerut.
Am cerut ca pe un act de vanzare cumparare sa fie trecuta familia mea cu cei trei membri: sot soție fiica majoră
Am plătit un act de vanzare cumparare de 450 de lei
Și
Un contract de donatie de aproape 500 de lei
Imi doream ca in urma actului încheiat la notar nimeni din cei 3 proprietari sa nu poata înstrăina imobilul cumparat, un apartament. Si am primit asta:

" Noi, soțul si sotia in calitate de procuratori de fonduri am achitat ... promitentului vânzător X, pentru fiica noastră, promitent cumpărător, fără a avea nicio pretenție de nicio natură fata de persoana gratificata.
Eu promitentul cumpărător, fiica, declar că accept cu recunoștință donația făcută de către procuratorul de fonduri, părinții mei. "

Din ce inteleg nu exista nicio obligație si apartamentul poate fi vândut. Oricum, vom vrea toti 3 sa schimbam actul, dar nu stim nimic despre acest domeniu juridic. Nu stim ce trebuie să facem pentru a ne primii banii(nu am cerut donatie, după 3 ore de așteptare ni s au adus pe masa actele si suma de bani uriasa)
Nu stiu cat se intelege, oboseala si supărarea își spum cuvântul.
Vrem doar ca apartamentul pe care l am cumparat sa nu poate fi vandut fara acord comun
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:54, 17 Septembrie 2020
In primul rand nu ati platit pentru un contract de vanzare. Daca vorbim de "promitent- vanzator" si "promitent- cumparator", inseamna ca ati încheiat un antecontract. Iar antecontractul nu transmite proprietatea, ci este doar o promisiune.
Dacă apartamentul urmeaza a fi cumparat prin procurator de fonduri, înteleg că fiica dvs este minoră. Practic, dvs, părinții i-ati donat fiicei banii necesari achiziției.
Deci fiica minoră va fi proprietara. Ca atare, evident, ca pana la majorat nu poate vinde.
După ce va deveni majoră, va poate constitui dvs si soției un drept de uzufruct viager.
Actul nu se mai sterge/schimba/modifica.
Cat despre suma, ati platit un pret mai mult decat decent.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
raluk0207, utilizator
Este majoră. Problema este ca nu ne au explicat deloc ce inseamna toate actele. Deși pentru asta venisem.
Multumesc pt raspuns.

Alta metoda pentru ca toti sa fim proprietarii nu exista? Chiar nu ne pricepem la aceste lucruri...
gi-jane2, moderator
Nu prea stiti nici ce vreti...ori sa nu se vândă, ori sa fiti 3 proprietari.
Sa va dea fata drept de abitatie sau uzufruct si nu va mai putea vinde.
Notarul nu are ce va explice daca nu dati semne ca nu înțelegeți, daca spuneati clar ce doriti, va oferea una sau mai multe variante .
gi-jane2, moderator
Păi întrebați cand sunteti la notariat. De asta aveti gură.
Din ceea ce am inteles, dvs nu ati semnat decât un antecontract.
Contractul de vânzare propriu zis îl puteți semna toti 3, în indiviziune. Asta înseamnă că toți 3 veti fi proprietari, iar întregul imobil nu va putea fi vândut decât cu acordul tuturor.
Daca va temeti atat de tare de ideea vânzării, de ce ati mai amestecat-o și pe fiică și nu ati cumparat doar dvs, părinții?
Este destul de complicata starea aceasta de indiviziune intre părinți și copii. Plus ca in multe cazuri se lasă cu ceartă. In sfârsit...
Însă de principiu, bunurile trebuie să circule, sa fie tranzacționate. Nu se poate interzice vânzarea unui bun, decât pentru niste motive bine întemeiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare - cumparare imobil catre minori auriciu auriciu Buna ziua, Parintii mei proprietari a doua apartamente vor sa faca act de vanzare - cumparare nepotilor lor ( copii mei ) in varsta de 3 ani respectiv 9 ani. ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan in indiviziune gicamarin gicamarin Am cumparat cu antecontract la notar cotele de cate 1/3 de la 2 mostenitori de pe un titlu de proprietate.Al 3-lea mostenitor inscris pe titlu ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar roxana12 roxana12 eu cu sotul locuim intr-un apartament pe care l-a cumparat parintii lui si vor sa il treaca pe numele lui . Dansii mai au un nepot din partea unei fiice ... (vezi toată discuția)