avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Am semnat un contract individual de munca cu o persoana care nu s-a mai prezentat la servicii a spus ca nu mai este interesat sa vina cum pot sa-i desfac ctr de munca?
Mai am doua cazuri: unul i-a fost suspendat permisul de conducere a plecat nu si-a dat demisia ce pot sa fac in cazul lui (a lucrat o zi)
Alt domn a lucrat 2 zile si a plecat fara demisie fara nimic cum pot sa le desfac ctr de munca cu ce litera?
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 13:01, 25 Februarie 2011
Puteti face incetarea CIM printr-o notificare in temeiul art. 31. alin. (4) indice 1 Codul muncii "Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi."

Daca in CIM nu aveti trecuta perioada de proba, atunci acesta inceteaza disciplinar, dar numai in urma unei cercetari disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Corina Andreea Corina Andreea Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, în cazul în care îmi dau demisia trebuie să stau în preaviz? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Demisie in ziua semnarii cim 1 luna iuliaflorescu13 iuliaflorescu13 Buna ziua,sunt in urmatoarea situatie:M-am angajat la o companie cu data de 01.10.2014-01.pana la 01.11.2014(CIM perioada 1 luna cu 5 zile de proba)pe data de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Tocmai ce am angajat un om in postul de vulcanizator, i s-a facut protectia muncii, dupa care nu a mai venit la munca, spunand ca este greu (ceea ... (vezi toată discuția)